Samsung S8/S8+討論區 (8)

1001 回覆
16 Like 12 Dislike
設計真係好撚柒 對比起 S8
但iphone係software上 真係冇an機追得上
我覺得s8個mon 底home key
真係個好設計
解決左無左粒制之餘
又延續返一路使用習慣

唔係就咁cut左粒制逼人學過一套就算
S8 有冇得 gesture 取代 home button ? 好似 新 iphone 咁, 向上 drag

向上drag其實咪又係抄android

之前高通先黎講左
iphone好多野都係執AN機口水尾

情況就好似cctvb當年係咁抄亞視永恒
明係做copycat 你咬我食呀
做copycat 收視都高過你原創
有得抄 點解唔抄

係見啲ifan仲成日串話an機幾時再抄佢地 睇到有啲燥燥地咁解姐
不過算啦 同ifan傾tech 打個j好撚過

果堆教徒
佢地連AN機都唔知有無用過
聽佢地9UP

不過iphone有樣野你又真係唔可以唔服
部機又真係可以keep住用 keep住順
而且客服又真係唔錯
尤其是教主死後
功能上 設計上明顯地保留Iphone特色之餘 向an機靠攏

等睇黎緊 iphone 三星同sony 三方大戰

如果an機解決到用耐左會疾既問題,真係完全冇理由會輸比Apple 不過Apple 個客服都差過以前好多

利申: S8+ , SE雙開,見到新iphone個樣覺得今年S8會大勝

其實睇返全球市場銷售量
三星已經贏左iphone
AN系統更加係佔85%
我大陸D 親戚係咁問我幫佢地問S8 香港價

蘋果真係已死了!
真係個好設計
解決左無左粒制之餘
又延續返一路使用習慣

你講緊虛擬鍵呀?
其實好多機都已經有呢樣野
S8只係執返出黎用啫

我覺得
如果note8 可以用到sony個側鍵做指紋解鎖
咁就prefect
至少唔洗指紋解鎖放機背咁麻煩
原來全能手勢咁勁,長知識了
但好似同fooview有啲撞
真係個好設計
解決左無左粒制之餘
又延續返一路使用習慣

你講緊虛擬鍵呀?
S8只係執返出黎用啫

我覺得
咁就prefect

講緊撳落去嗰個home key
真係個好設計
解決左無左粒制之餘
又延續返一路使用習慣

你講緊虛擬鍵呀?
S8只係執返出黎用啫

我覺得
咁就prefect

講緊撳落去嗰個home key

sorry get 錯左
睇完iphone x ,出note 8無誤了!
今晚香港發佈,大家有咩心水顏色?
藍同黑都好正,好難揀
之前用開an機
iPhone 6s 轉左會
依家見S8 咁多好評想過返黎

由iPhone 轉會,最主要係頂唔順佢個手感
6s + ,又重又唔好揸
s8/s8+ 大mon 過iphone plus,但部機仲細d

但依家入S8/S8+ 而唔入note8會唔會好不智?
其實本身對note 8有d 興趣
但望望下唔係好鍾意個形咁方
無S8 咁圓滑咁靚
最重要係手感未必有咁好
不過Note8 個鏡頭影相應該會靚好多
之前用開an機

s8/s8+ 大mon 過iphone plus,但部機仲細d

無S8 咁圓滑咁靚
最重要係手感未必有咁好

note 8都成200g重
之前用開an機

無S8 咁圓滑咁靚
最重要係手感未必有咁好

雙鏡多個玩法姐 按理應該一樣
但睇有note8工程機既人講
個iris scanner 更快更靈敏
同gpu滿血
明明s8同note8 相機明顯唔同d人都仲話一樣
今年note8真係幾似樣
iphone x不過又咪大把die hard fans
有冇人個電量模式會bug左
之前用開an機

無S8 咁圓滑咁靚
最重要係手感未必有咁好

唔玩雙鏡就買S8/8+,起碼平啲
s7岩岩琴日換左s8
想問下個froce home button 係咪更新左會disable左 用用下發覺 用唔到
諗住換S8+,想問佢原生仲有冇D垃圾APP刪唔到?
之前用開an機

無S8 咁圓滑咁靚
最重要係手感未必有咁好

除非你裸跑啫
戴左套 個方角係咪真係咁顯眼先
睇返 S8+同note8 個相機
又唔係真係爭咁遠

不過note8一定係wide D 同埋影景深會出D
有冇咩APP可以做到 IPHONE X 手勢操作
S8+食唔食電?
睇完個發佈會
S8+食唔食電?
睇完個發佈會

用到起碼8個鐘
S8+食唔食電?
睇完個發佈會

見到用到SOT 7~8hr
我自己s8 頂盡6hr

全能手勢

點解要跟人用手勢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞