【年刊】Hunter x Hunter 獵人 [8] 2024年10月7日正式復刊|最新38卷發售中

926 回覆
21 Like 4 Dislike
我上面都講,無理由話「試下」就殺一個人
10王子係守護靈想贏繼承戰 司法島條友就被操縱
現階段只能夠講旋律係好順人意 冇乜主意既人
四眼仔可能真係沉船
同肌肉控一樣
1王子隻念獸嚇走啲鬼果下幾型
未重新連載之前一直以為係二王子啲咒殺隊叫啲鬼纏住11王子
而家咁睇開門+旋律可以殺任何王子
就好似當初嘅二次元公廁咁
難怪由蟻到而家果班升lv蛋散一直強調空間系念能力係好勁嘅能力
可能旋律想睇吓西裝友有咩反應
我比較信旋律聽到既野 佢最主要既保命技能 富奸咁樣玩鳩個角色冇意思
旋律估過佢一係隱瞞識念 一係被操縱

我依然係估佢同2王子隻靈獸有關
旋律可唔可以催眠到守護靈獸呢?
唔出奇
二王子靈獸係操縱人
佢又上過法庭, 有接觸司法部嘅人都唔奇
睇返騰訊個官方翻譯都幾垃圾下,完全睇唔落去
四次元公寓個四眼仔能力真係勁到痴線
空間系黎講都係暫時見到最勁嘅一個
真隨意門, 一開門就去到目的地, 唔駛行一段路
中間仲有四次元空間放補給做臨時基地
門口可以好多個
Yorknew篇一早有講過,獵人世界鬼魂/靈體 = 死後殘留嘅怨念/某人念能力,所以能力者見到鬼係好平常嘅事
有比較就真係好勁

芭蕉應該唔知佢哋真正目標係殺7王子(應該古仔都唔知),單純出於安慰11王子吧
但係能力反映個人性格
通常個人真係好冇膽縮骨成日諗走佬先至會有呢啲空間能力

而嗰個人嘅性格因為縮骨冇膽成日諗走佬
所以又唔會用空間能力做太多冒險嘅嘢

所以用門殺王子 我估最後唔會實行
冇可能啦
一來避到
二來硬可能都擋到
本身四眼仔同旋律就唔鍾意七王子
毒犯做咗國王都唔會係好事
二來十一王子時日無多
藥石亂投都要試下

比較好奇成個司法部都冇人識念
會否太廢
捉棋果個盲妹點解係強化系????
強化個腦
402 之我見

旋律根本就鳩噏
夾埋死鬼孖妹一齊撚眼鏡仔一鑊
十一王子唔需要去過嗰度先開到門
救生艇同第三層都去到
會去唔到七王子間房?

搞成場大龍鳳係想做到三樣嘢
1. 叫芭蕉幫手驅邪,旋律同芭蕉識咗咁耐,一定唔係巧合
2. 送信俾古拿比加,旋律自從上次舞會之後就冇機會聯絡其他人
3. 十一王子向其他王子示弱,嗱我就死㗎啦,唔好再搞我啦

死鬼孖妹同旋律識摩斯密碼
完全係有時間夾計撚鳩眼鏡仔

殺第七王子就肯肯定係流
目的一定係攞返自己件樂器然後搞屎棍
可能想催眠眼鏡仔
或者又嚟一次大型催眠
俾機會古拿比加做啲嘢

注射印上面都有巴打講咗
係蟲射球整出嚟
同個詛咒一啲關係都冇
完全係生安白造
開門既意思係A點去B點時 A點要11王子去過先開得
不過B點可以係船上任意

依個條件同之前既劇情完全冇矛盾
開門嗰下一定喺 A 點㗎啦
陣間就有403圖透
因為有變色龍嘅完全隱形組合
本身可以破解呢個問題
但太屈所以要強行退場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞