【年刊】Hunter x Hunter 獵人 [8] 2024年10月7日正式復刊|最新38卷發售中

926 回覆
21 Like 4 Dislike
笑了,連代理漫畫簡中版權既b站都仲未翻譯好
可以咁寫 念咁勁 會唔會有副作用 用一次老一年
用多幾次就成個呀伯咁
差唔多啦 翻譯小說咁 你知唔知人地翻譯小說要幾耐
佢唔早啲放出嚟
就算漢化組譯好咗都未必放到出嚟
唔係喎,有機會關呢單嘢先咁遲出
唔止獵人,Jump本刊其他漫畫都未出最新1話

https://x.com/jump_henshubu/status/1844573641708798229?s=46&t=lh__fEx-elC3Gr_COeLylA
https://youtu.be/J6bcfAVlcq8?si=mEua5jPn-oqlQ9iO

呢個啲分析有啲討論幾好 雖然skip少少啲嘢

1. 旋律估有第二隻門會陰風月 係有啲跳 唔知點樣得到呢個結論

2. 直接覺得七王子最大嫌疑係因為佢販毒 風月上癮似吸左毒 (睇另一個解䆁係關風月唔小心中左七王子既念能力陷阱 )

3. 風月應該無去過第三層但開到門(一係呢個個代價就係中詛咒?啲時間又唔太吻合)

1,2 唔知係廢事浪費時間而家推論哂先定專登有原因咁做
雖然要認真玩繼承最後都係要殺哂啲王子 所以因為咁作啲原因令到落手殺人輕鬆啲?
條腰傷撚到咁平時日常生活點搞
Manga Plus 英文版已經有
旋律果part好多野都係佢地估
之後就突然間去踩線
所以之前咪話屎都屙唔到搞到野都唔敢食
one piece 最新一話一早出左漢化la, hunter 都有, 但只係試看版, youtube 都已經有最新一話嘅解說片
指正版
佢哋咁唔謹慎有啲嚇親
一係就司法部四眼仔係有古怪
藍箱、坂本果堆都未有
唔知原來有正版
已經唔記得旋律個邊係搞緊乜
上次出唔係講緊信長咩

睇英文版睇到燒咗腦
啲人名完全唔知邊個打邊個
第3點我覺得係Bug多啲,書入邊啲Hunter冇埋由會miss依個point,話哂冚世界都知道佢落過第三層 。
但要自圓其說唔難,話隻船建造緊嘅時候王子去過參觀就得
之前佢要瞓係度畫,佢椎間盤突出到痾屎都痾唔到,所以見之前d人係度鳩屌佢懶真係好撚on9
佢打機坐到咁撚柒,條腰唔傷就有鬼啦
冇關係
其他人有念係因為詛咒 目的係咒殺其他王子
要佢上位冇必要咒殺佢
旋律應該有內疚感係身 先盡力幫10/11王子
不過四眼仔幫到咁盡真係好鬼
旋律 同 另一個獵人 定左個計劃幫10/11王子坐救生艇逃走
另一個獵人為左唔拉協會落水自殺左
而且計劃都失敗左10王子死埋 11王子返左房

依家11王子中左詛咒, 所以旋律覺得自己計劃失誤 孭住2條人命, 所以出盡奶力去幫11王子
同jump傾掂數條腰就開始好番
402話 和諧位

日版

英版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞