【年刊】Hunter x Hunter 獵人 [8] 2024年10月7日正式復刊|最新38卷發售中

926 回覆
21 Like 4 Dislike
無,落咗3樓都仲係正正常常,返咗嚟先開始咁
但有時係以為自己唔記得咗之前啲情節
休刊實在太耐但又唔想重睇...
有啲以為自己miss左但原來無講過
Exactly!加上佢有啲細節唔留意又容易miss咗。
有時根本搞唔清 係咪新情報嚟,定係之前嘅伏筆...
都係搵日得閒 一次過重睇先得
記得上網睇過有人話係唔知邊個王子既咒術
古勒比加目標一直係殺旅團+拎眼
佢都講過有人話「死都唔會交眼出黎」,結果拎返眼而對方無死

所以唔會有心殺4王子,但4王想殺古而古被迫反殺另計
可能係所有線都關四皇子事
佢係終極大boss

最初就係佢去拍片肢解個流星街女仔
然後蜘蛛搞個網站揾左條友出黎
但係只知道佢收集緊火紅眼
唔知真實身份

咁蜘蛛要釣條友出黎就唯有搞一大批火紅眼
然後釣到四皇子
所以上船報仇

古仔亦要追返d火紅眼
又要揾蜘蛛報仇

所以一切問題都係因為四皇子而起
冇記錯庫畢可以隨便複製幾幢放圓既大廈
無記錯係14日會到中間D島
之後再上船去中間D魔獸
最後先真係出到去暗黑大陸
吹咁大,430都未必完到一條線
突然加速進度咁
d秘密由司法部去爆料
唔駛古仔自己估估下
唔再加線已經要還神
而家船上根本就打哂大交, 繼承戰, 比楊德, 旅團, 暗黑大陸
任何一條線, 都夠寫十本單行本以上
四王子睇落似廿幾碎
佢班私設兵都仲好似岩岩grad feel

團長都係廿中,四王子比盡可能都係差唔多年紀
咁應該唔會當年搞到呢壇嘢出嚟
古拿比加單嘢都仲有啲可能,都係4年前嘅事

而且旅團復仇單嘢都明顯settle咗好耐
所以呢啲咩鬼mp嘅ff嘢討論嚟都冇用,一向都有空間可以任作者吹
古拿比加佢既目的主要都係搵齊族人既眼
對於所謂幕後真凶, 其實無強求
但收集過程中, 如果知道收藏家係仆街, 就順便收佢皮
否則, 只要願意歸還眼睛, 就會算鳩數

而且一開始, 就已經講到明, 要古拿比加唔可以郁四王子
古拿比加亦一再保證只求要攞返族人既眼睛
所以當年既事, 真相係點, 都唔重要
都未必嘅,富奸寫故仔雖然過程複雜,但收尾就好乾脆。
今集開始有方向點解決繼承戰問題。
可能之後幾條支線一齊收束埋一條。
一次過做到結尾,然後可以落船(希望啦...)
真兇佢都假定咗係旅團,復仇對像係旅團
最後叫做妥協封咗團長能力,但唔知佢知道除咗念未(一般都知)
只係佢另一個目標/主力係收集啲眼啫
死撚曬,
之後一期後日談講里昂里奧基路亞班人點搵番隻船既殘骸幫佢地執骨
全書完
以前嘅冨樫就可能會
而家富奸係大爺嚟,唔憂錢 唔憂做。
鍾意幾時休就幾時休,冇人迫到佢 大把時間慢慢唸。
仲點會咁玩野...
呢家一d都唔大, 反而所有事件都係環環相扣有關係
變相解決王子事件嘅同時都可能解決埋其他事件

要吹大d應該要吹宰伊洛上船
而家唔會咁做,最多睇人解說算
完咗之後就或者會一次過重睇
每次新連載都重睇,之後再新連載又唔記得又重睇
勁嘥時間
金魚記憶?
最多係啲超細節未必會記得啫,大致上嘅劇情有冇咁難記呀
睇解說咪會醒番起,呢度都有人問邊個邊個王子之前做過咩,旋律做過咩
個私兵做過咩,得9閑搵番之前漫畫佢地做過啲咩咩
其實呢班念能力佬全部都可以用武器物理消滅
咁樣設定幾好,所以個世界先唔係比佢地玩曬,
不過佢仲未兜到國家政府有武器都好,
點防到例如操作系既人去搞佢個國家
諗定唸

而家坐姿慢慢執番正,睇好佢會繼續畫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞