【年刊】Hunter x Hunter 獵人 [8] 2024年10月7日正式復刊|最新38卷發售中

926 回覆
21 Like 4 Dislike
有打過下一王子啲兵,雖然條友自殺
某人著短褲
太多字, 唔知係唔係年紀大左, 見到漫畫出現字海就無心機睇, 明明以前好鍾意睇hunter, 希望遲d會動畫化, 容易d睇得明
其實係咪冇證據證明 俠客同複製佬有幫拖定冇幫拖打西索
我最想知點解團長複製咁多人偶、放咁多個炸彈,但完全無氣分配不足嘅問題,佢用拳腳打氣集中身上嘅西索仲打得傷佢。

仲有船上個鴿手扣當家,明明係具現化系,點解可以分配到手扣鴿同自己都有足夠氣去擋子彈?擋子彈就算強化系比爾係無用任何能力下都要側身擋
團長好似無限mp 咁不斷出技真係有啲奇怪, 希索加打緊嗰陣都有懷疑過, 不過富奸如果話團長真係咁多mp 都吹佢唔漲
場battle完全冇提乜嘢mp,亦無懷疑呢樣嘢
希索加估個人偶數量同實際出嚟個數量亦都冇描述到個時間流動過咗幾耐,而且亦只係佢自己估而已

睇返即係:
佢當時估有20-30個,1-2秒整到一個
之後過咗唔知幾耐
最後主持人估有100-200個以上

全部都係用角色估計非實數,但亦唔算話極大偏差
放炸彈唔知係具現化、變化定放出系

製人偶具現化系

操控人偶操控系

徒手格鬥強化系

手機操控人操控系

轉校生唔知變化系定具現化系

用呢啲技能都全部都要用氣。咁當然話團長有尤彼嘅氣量,自然無問題,但人類無端端有咁嘅氣量?
就好似炸彈魔咁(雖然有3個人)達成條件難威力就高

copy佬咁整幾十棟大廈出黎仲要全部用到圓都得 具現化/操作系唔似強化變化放出咁計數
反向請問下
真係無氣又會點?

D人偶會消失?
炸彈會唔爆?
分身會停止行動?
個壺用嚟滴血驗親
Beyond真。咒術迴戰
其實用現實世界諗,起樓需要嘅功夫一定大過拆樓。起樓要畫圖、挖地、起地基、加鋼筋、加水泥、裝修。

拆樓只需係支撐點放炸彈

咁具現化一個人偶,應該消耗比破壞一個人偶更多嘅氣
死咗嘅王子屍體會回收 本身壺中卵已經鍊蠱
作為制約比唔係親生嘅人參加都唔奇
而且理論上現任國王都有玩過繼承戰
其實條友應該咩都知 並不是on9仔
有冇咁撚神?一層包一層
痴撚線,新一集又開一個比陽德私生子陣營
富奸究竟想件事幾覆雜
龍脊講既野都係佢既推測,都未必全部係準確富奸不嬲都玩開情理之中,意料之外
無幫打 因為借咗能力
佢地兩個的能力就暫時用唔到
都係 自己參加過 重要登基已經猛料
然後D棺材最終指向一中間副棺材
好可能所有靈獸 會集合到最後一個人身上
以我理解炸彈係刻印果下用氣,之後拍手唔關使用者事,因為唔識念嘅都可以係炸彈

人類證明感覺用唔多,因為講左落唔到複雜order

操縱他人命運應該成場淨係用過開頭果下用黎嚇希索加唔俾佢埋身?

所以用最多應該係神左手惡魔右手用黎複製屍體+人類證明蓋印+炸彈
而神左手惡魔右手因為要keep住人遇應該用最多?
我覺得佢今次應該打心理戰多
始終佢主要能力旅團限定
我get到個意思係,中途多咗預計以外數量嘅人偶,係因為團長中途還返能力俾俠客同複製佬,佢2個現場靜靜雞幫手做人偶

所以西索先咁嬲,因為佢覺得唔係1on1打,即刻去殺咗佢2個(而佢2個又喺附近)
但同比楊德真係幾似樣
一王子都同佢老母餅印咁
但1同4係同一個老母生,阿4就完全唔似老母
不過依家講到
比楊德係幾奸咁
團長果場戰鬥用念既數量遠超正常人可以發動既氣量
可以合理懷疑既係入場班觀眾未入場前已經做定手腳,或者個場用左念字/某種制約令到入場觀眾會自動變成人偶
唔係打緊果時一邊摸觀眾(set炸彈+製偶+操縱),要用幾多氣先可以邊打邊做到呢d野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞