【年刊】Hunter x Hunter 獵人 [8] 2024年10月7日正式復刊|最新38卷發售中

926 回覆
21 Like 4 Dislike
係囉, 第一次提, 點解有練念就見到鬼
之前係完全無見過
咁真係好震驚, 咁快13年
當佢畫多幾年,上船前都係有子鼠戲份
都真係10年
當晒做念嘅一種咁, 俾念獸嚇一嚇就散

雖然鬼第一次提, 但靈魂,生物嘅生命力量,怨念類似概念嘅野都有嘅
死後念, GL個黑鬼借森林精靈力量(萬物皆有靈)去除念
蟻篇人嘅靈魂可以轉左去隻蟻度
二王子吸人地個靈魂黎復活
乜鳩都係關念事
睇一話hunter 好似平時睇一話月刊漫畫咁嘅感覺
佢一話內容等於其他漫畫十幾話 唔怪得佢拖咁耐嚟畫
淨諗內容都唔知佢要諗幾耐 仲要有極多細節
反而係旋律明知有機會唔係七王子,但都肯「殺住先」嚟試下咁,七王子真係慘
btw, 念獸唔會攻擊王子,基本上都唔係啦
話咁快就一個生肖
初初出除念個解說好似有包埋驅鬼呢個字眼
伏筆王冨樫
今話係咪已經表示咗一王子唔係四王子個皮?跑步打機再加埋絕狀態下都仲要傾到計
一王子睇封信就已經分心到俾人套到料

仆街
追憶篇係完咗選戰出
已經2013年

再追返上去

依話係2011年10月10日
蟻王死
話咁快已經13年前

仲有個護身符有光屬性 即係仲有暗屬性?
英版啲字喺右邊 only?
我覺得古仔最後係要喺
1)保護14王子,同
2)搵四王子報仇
之間做道德選擇

富奸唔會俾佢咁易做到晒所有嘢
呢格啲字喺右邊

英版左右皆有字
所以會有最強屬性 = “無” = 可以隨任意轉化為其他屬性的屬性?

黑暗大陸其中一件寶物:3原水,就係水中帶有呢種外掛屬性,先能夠成為任意變成其他嘢的原液?
今話亮點係見到芭蕉呢個廿年前既早期角色再用流浪大詩人
佢個性格一定係保護為先
希望佢拎返哂d眼後可以進行冒險
佢細個都係因為睇D富力士本書 受感動先想出去冒險
應該係
本書係富力士咩
應該都走唔甩,個問題只係知唔知自己身份
本身女護衛咁決斷殺四王子都有景轟
我覺得唔可以咁講既 4王子果到係傾閒計姐 而1王子果封係爆料信 參考7王子果到, 除左睇內容判真偽 仲要思考埋10王子個意圖, 分心都正常
網分析
9同1王子先係兄弟
因為兩人樣比較貼近
另外有一話 2王子
話要先解決 1 9王子而唔係 1 4王子
似乎9王子的身世繼承順序高過2王子
另一方面 9王子同
2王妃 2王子的關係一直唔好
只係俳句用光代表治療嘅祈語
我覺得呢個唔駛諗太多
有話9王子同2王妃關係唔好?
只係記得話2王妃要接近9王子很輕易
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞