【年刊】Hunter x Hunter 獵人 [8] 2024年10月7日正式復刊|最新38卷發售中

926 回覆
21 Like 4 Dislike
我唔信咁順攤4王子係佢個仔
我買九王子
經過多年洗禮
讀者已經睇淡左
停刊同再開都唔係咩大新聞
9 似D
但係4,9個性格 都好似控制唔到
但9王子嘅念獸咁著重共同信念,唔似比楊德搵仔女做condom
見d台仔普遍都話係 4王子 因為眼神一樣 而且冇皇帝特徵
但學唔識就會死
正常人應該唔會咁樣博自己仔女
已經交代左, 比楊德生咁多出黎, 係當佢地係棋子
所以唔係幻想係佢心中對呢班仔女有乜野愛
甚至呢班仔女, 一出生都被落詛咒, 為左殺死某人而準備
比楊德仲賤過4王子
王子入面比楊德仔女只得一個?
無話賤唔賤, 其實國王做既野都係差不多
而家個問題係國王同比楊德既關係, 而比楊德做既野
係咪得到國王默許下部署
我甚至諗緊第十王子逃離艘船之後所觸發既死亡
係咪就係比楊德當初設定既詛咒觸發條件
所以從呢個角度去睇
比楊德所作出既行為, 大機率係國王默許, 甚至授意
原因係要確保繼承戰順利進行
而去到呢個又會衍生另一個問題, 就係比楊德點解要咁做
係咪國王提出既條件, 比楊德協助繼承戰進行, 完成後國王全力幫佢去黑暗大陸

anyway, 而家先401話, 訊息量太大, 希望富奸今次可以畫耐D
但現時黎講, 有D野開始有關連
而家係咪三星期出一集?
唔知, 但暫時只係私生女估計, 佢既根據係比楊德做咁多野
唔會係無任何利益而替他人作嫁衣
所以估其中有一個王子係佢既私生子女, 係合理推測
不過最後解謎既時候, 可能根本就唔係果回事
唔係

由401話開始以「週刊以外的形式」不定期揭載
每話的揭載節奏將由週刊少年Jump編輯部決定

即使Jump手持10話既原稿
唔排除出完2話後就中斷一段時間先再復刊
按目前理解係咁
換完之今次係唔會再直接放10話出嚟

有機會等佢出多一排就會中斷一段時間先
等OP休刊嘅時候,獵人就復刊
兩套互相交更
覺得呢一話俾比楊華威脅會用本書去殺死老虎,
之後真係會用呢個方法殺左佢
咁勁都要搞咁多野
究竟想點
反而覺得係用班王子做祭品 經過繼承戰死剩聚集ge 力量 比楊德拎去黑暗大陸用
留名
話說操控系係先手先贏,咁古勒比加心臟插小指念,算唔算自己操控自己? 咁同時係咪無辦法同龍脊簽操控系約?

仲有操控系個定義係咩? 之前個追債天使,爆利息後變成追債惡魔強制30日絕,同操控有咩分別?具現化嘅念獸有操控能力

另外解除操控系,係咪要除念? 掹俠客嘅手機操控針又或救奇牙大哥嘅針吉中嘅人,都要除念? 仲有之前俾異邦人食咗念獸嘅王子,其實同除念無分別

仲有如果第九王子手下身上有羽毛印記,都係被操控,咁第九王子咪全體免疫操控系,並唔可以同龍脊簽約?
姐係十四王子好快識念
姐係比楊德會知道卡金遲早去暗黑大陸?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞