【年刊】Hunter x Hunter 獵人 [8] 2024年10月7日正式復刊|最新38卷發售中

926 回覆
21 Like 4 Dislike
可能得一個係
個綠帽王就係要剷除晒其他野仔
話說希索加唔係拎左VVIP證上第一層咩

幾時會見到佢同古仔重逢
不擇手段只係代表佢有咁既決心同行動力
唔代表佢真係會咁做
佢最大弱點就係定好左目標依然會受最親既同伴影響到,係目標同親友之間,佢會選親友先
雲古 比絲姫
見到啲王子護衞個個安全學念
人人有功練咁會覺得點
所以我咪話,大家估緊邊個王子先係比楊德個私生子果時,話唔定其實仲有2,3個都係
全部都係比楊德
搞大龍鳳引人上船
依啲通常都係吹佢係
點知一個都無

對上會長選舉
已經畀佢fake 咗
好似悟空比達見到啲孫
隨隨便便就超級撒亞人咁
班識念嘅就係唔想咁多人識念
咁先可以令自己超然於其他凡人
402 熟肉呢
文字量超過401,起碼有1萬字
今個星期冇嘅話就要等下個星期一
漫畫嚟講
佢啲字多到真係好誇張
尤其重新連載之後
咁應該似直衝到430 先停?
btw 我都幾鍾意睇佢啲字 冇廢話
又令到觀眾好投入個角色既思考

好似團長打希索加個度
包含左團長可能對能力解釋上講大話既角度
令到連有上帝視角既讀者都唔知到
團長個能力有幾多成係真
好投入到希索加打鬥個陣 諗緊點拆招
要分清楚邊啲係鳩噏唔信得 會死
或者邊啲就算係信左個鳩噏都唔影響戰局

我諗換轉係第二個漫畫家寫 應該做唔到
可能會直接用旁白解釋個真實能力就算
個博奕會冇咁精彩
係,好似第一王子派去古仔念力班個口水佬咁
幾個角度嘅可能性都諗埋
每個角色都獨立博奕緊
好立體
印象比較深刻係嗰時選舉篇,副會長好順攤借人比脫會長派
由頭到尾都無旁白解說佢會咁做原因,但係之後翻睇就get到
一個識寫小說嘅漫畫家
or
一個識畫漫畫嘅小說家
同埋無一個角色係ON9 NPC 每個人都有自己諗法
成套野都好立體
搵完老豆, 依家變搵仔?
字多唔緊要, 重要係要譯得啱
401睇中文, 都要諗究竟係乜意思, 何況係由日文譯返去中文
我都係睇哂就算
唔算當佢偵探漫畫睇

佢寫得仔細一定之後會有反轉位
設定係用黎推翻
就好似JOJO, 有邊次敵人能力唔係屈機級別
主角能力就好似玩具咁

PS 除左承太郎 白金之星 由頭屈到尾
團長被佢怯持都有話呢個係古仔弱點
三王子派個去其中一個好多野講個個係講水見式前都有話個古仔太好人
實際係佢明面係為目的不擇手段, 佢都想自己係為目的不擇手段
但好多位都心軟都做多咗, 好似十二支隻牛好快好信佢, 佢喪用emperor time咁
比絲姫自己都會教個隊長啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞