【年刊】Hunter x Hunter 獵人 [8] 2024年10月7日正式復刊|最新38卷發售中

926 回覆
21 Like 4 Dislike
我覺得其實估冇意思,
其實比楊德有仔女係王子只係龍姐自己推斷
推斷的主因係"30年部署的計劃唔會只係幫人地做嫁衣"
但讀者視角知多好多野所以其實有好多可能
特別係比楊德的目標係去暗黑大陸

例如係入暗黑大陸的神秘儀式
咒殺對象會唔會係魔族
咒殺個攻擊係咪同魔族有關
都有可能
其實我覺得如果四王子唔係會長個孫既話
佢就真係勁得太誇張太唔合理
戶愚呂兄邪念樹 哩條橋唔可以用兩次
古仔上船前講到好有覺悟,為求目的不擇手段,上船後完全唔係嗰回事

半藏分身得閒,竟然叫佢保護十三王子,冇提及查第四王子嘅事

到今次又俾龍脊串佢浪費時間,用槍打唔死念能力者
拍賣篇都睇到佢係口硬心軟型,佢就係知道自己重視同伴先刻意遠離同伴
贊成,就算佢對旅團都唔係趕盡殺絕
係,團長都睇穿佢重視同伴多過報仇
連小肛都知 , 所以寧願交換人質都唔逃走
唔想古仔入魔不擇手段
其實話就話龍脊個制限係要解釋哂個能力先可以成約
但要對方信個潛在敵人去解釋自己能力
仲要真假無得驗證
真係有人敢係敵人既念能力到簽名?
唔係咁岩古仔有測謊能力,我諗都幾難實用
4王子嘅強唔係個能力
學念學得快都可以話係小肛Gay仔級數嘅天才
或者因為儀式開左隻念獸所以本能學左纏去自圓其說等等

但佢屈機在係好撚醒
想像力好強初學者就諗到如果去跟古仔學念
點知你有無被操縱之類
好快就理解念係咩一回事
連好多讀者都搞唔清
古仔有幾不擇手段
佢搶啲眼返黎個陣啲人話死都唔俾 最後搶到返黎都冇殺佢地
佢有明顯既道德底線
一向都係口硬心軟
本身入來諗住搵四王子攞眼
見人哋十四孤兒寡母就攬曬上身做保鑣搵命搏
反而三王子有機會,比楊德係搵信徒(?)幫自己養仔女
四王子喺酒店投訴助手搵嚟畀佢劏嗰兩個女仔乜都唔識嘅時候,就知道佢學富五車,學習能力同思維都超強
年刊
古拿比如咪對應藏馬,fit曬但係如果佢2個真係打食指鏈個特性都幾針四王子
話唔定第八王妃係比楊德個女
連載左咁多年,

角色性格特徵咁明顯,

竟然可以話佢係為目的不擇手段既人,

超癲
作為輔助能力好好用
比如五王子要同人傾deal
只要有佢就可以限制對方唔可以直接加害或說謊之類
個內容同約束力任寫, 分分鐘無限制
好屈機
402話 圖透
7王子
其實四王子雖然大機會係私生子
但好似太易估
個個都估邊個先係果時,話唔定原來有2個甚至3個
呢個都算係最少描寫呢個,同埋五王子
No.402 信(生肉)
今話重點人物係11王子
打算直接毒殺9王子

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞