【年刊】Hunter x Hunter 獵人 [8] 2024年10月7日正式復刊|最新38卷發售中

926 回覆
21 Like 4 Dislike
再加上佢成個目標就係報仇
啲眼同佢老死個頭 淨低四王子有
角色成長曲線都應該完
最後分分鐘同旅團有限度聯手再攬炒
黑暗大陸 - 延壽米
有咩好解釋
如果係傳統黎代代都係咁就無人會奇怪架啦
報仇早就冇仇報啦,結果都係放逐團長算
而家只專注回收所有族人眼睛
完成後就冇晒目的,正如佢所講,冇可以番去嘅地方,亦冇迎接佢嘅人,大概會自盡。尤其如果滅族係因為佢帶咗外人嚟
但黑暗大陸有種秘寶可以延壽,專門為佢而設
自膠
溫番書先知,假黑暗大陸係 V5 嘅方案
旅團會死一半? 之前預言詩都係講死一半人
呢對姊妹花 唔好咁快退場得唔得
其實做下位王子真係好絕望 本身已經處於絕對劣勢, 14王子冇古仔擺明係養份黎
應該退場,等里昂里奧救
而家里奧0劇情
今集講到BB 出世都學得識念
係BB出世既時候, 就已經被比楊德"詛咒"
呢個係屬於念攻擊, 所以就激發嬰兒既念能力, 而為左節省能量
BB就必需要懂得絕同纏
本質上同蟻王既篩選一樣
做唔到既BB, 應該早就死左
如果真係咁又冇人知有呢個儀式存在係講唔通,要睇冨樫點兜
14王子有機會係比楊德嘅私生子
呢話唔使嘅講真
不明物、團索戰嗰排燒腦好多
意思其實係話用念打通咗氣孔,bb仔因為求生本能識得封返
其實咁方便真係個個都由bb仔嗰陣打通
好難講, 始終而家連比楊德咁做既目的係乜都唔知
甚至今次黑暗大陸之行, 係咪真係想去黑暗大陸都係問題
當然, 亦有可能呢D就係要去黑暗大陸既前設條件
畢竟仲有金係協專呢一條線
佢講話學識念係詛咒嘅附加物
所以有機會係類似古仔/九王子嗰種純粹觸發咗
只係今話順便講埋bb仔就算用打通都冇問題
一開始, 係天空競技場, 雲古講過呢種利用念攻擊強行覺醒念能力方法係極危險
去到螞蟻篇, 更加加重呢個方法會帶黎大量犧牲既設定
但去到而家, 古拿比加好, 還是係女護衛, 好似都可以用相對安全既手法強行覺醒念能力
而家講到連BB都可以用, 不過係另類既念攻擊, 以詛咒形式附著觸發覺醒
假設4王子真係係會長個孫,
但係我都唔太中意作到咁屈機, 學念快過兩個主角,
佢地兩個已經係千萬分之一
希望古仔唔洗咁傷地收到佢皮
簡單講應該係喺普通人身上用咗念能力相關嘅嘢
一拳轟落去嘅念攻擊就係最粗暴嘅手段
古仔嗰種就相對似打機嘅取巧手段咁
古仔個手段係令到普通人都出到隻海豚,之後就學識咗念
同埋照故事嘅側面描寫,呢種能力唔算好多人有
即係唔係簡簡單單用念能力喺普通人身上就會觸發到

BTW, 壺中卵念獸都疑似係觸發咗
所以四王子學念個前設上應該都類似王妃咁
目前週刊少年Jump連載陣容 (順序為由舊至新)

其實應該係用咗念嘅咀咒攻擊打落個bb度

個bb冇死到嘅話佢就成為咀咒棋子
同時因為受咗念嘅攻擊所以強行覺醒咗念能力嘅副作用

可能比楊德做十個b先至有一個唔死但冇講遮冇證據話安全
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞