Ubi就近日Assassins Creed:黑武士 歷史爭議再作出回應

601 回覆
5 Like 211 Dislike
成封信咁多字都係講緊一句: 我無錯, 屌你老母憑咩話我錯
佢係有認自己宣傳用錯素材柒左嘅,不過只係輕輕帶過,又話有參考其他意見,不過都係自家創作,想割又割到收收埋埋咁

不過成篇野個重點都係,我個大剛同主角唔會改架啦,吹咩
刺客條條一d都唔平 gold edition 好似around 7舊至1k

由一開始ubi同好多media好似ign已經用彌助係歷史上第一個黑人武士做宣傳,當佢現實中真係武士,但而家佢地講到早知武士身份有爭議,係你地唔識分現實同虛構咁.勁唔誠實
出左戲情再講,如果講到佢有咩特別地位/原因特別受人尊重而路人都會鞠躬(例子如上),而又可以自圓其說嘅咪收貨,寫得柒咪再屌
講到底你只係同d力架同woke撚一樣咁撚煩,淨係識得種族掛帥,無視內容(亦根本未有內容)。 只係今次同係亞洲人刺中左你弱小心靈
重有個重點

就係彌助呢個傳奇武士會解放日本
如果搵個金髮靚仔白人做馬丁路德甘解放黑人會點

中文解說都係直接用解放
Ubi :整就整撚左 玩就玩 唔玩撚就 咪再係到屌
你轉日文同佢地講囉 同我地講有撚用
日本議員都跟進緊,洗咩我地講
靠日本政府
日本政府都自身難保
岸田文雄醜聞多到

日文仲要故意避開咗依個講法
日文版特登唔敢講,以為人地唔識查,好撚柒
邊個係Oppressor
Templar?
又改得幾盞鬼
咪睇下最後賣幾多隻囉
咪問返佢哋點解咁撚介意虛擬角色膚色唔撚夠黑
或者作品裏面冇黑人你哋點解又會發撚晒癲
未踢爆造假之前係咁鬧日本人歧視黑人唔肯承認黑人係日本歷史地位 踢爆之後就口硬話日本人太過執著
咁嬲做乜 銷量會反映
不過你知好多垃圾屌住玩黑人
噉連登仔幾時上twitter做文宣大戰白左
而家邊使
日本仔自己都已經推過幾次上trend
榮譽日本人鍵盤武士(只限連登)
日本出翻隻黑奴game咪得

可以買賣黑奴嘅,都係真實歷史
2024仲玩Ubi可以去考白卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞