Ubi就近日Assassins Creed:黑武士 歷史爭議再作出回應

601 回覆
5 Like 211 Dislike
懷疑肉壁真係有請打手
呢個咁嘅post 都可以有兩隻咁能弱智嘅存在
感覺件事就係ubi信錯人,一開頭諗住有晒“學術”backup企到好硬,遇著今次日本背景,一堆民間人可能都認真過佢搵果啲顧問,結果就搞到自己無晒退路
其實唔好成日用「鬼佬唔識」黎做擋箭牌啦
點解對馬依個大師兄又做到
坐擁咁多資源同經驗嘅UBI做唔到?
如果當初唔係ubi意圖不軌, 根本就唔會信錯人
正正經經唔得, 係鍾意加料
諗諗下SBI可能真係UBI嘅收數部門黎
痴撚線呢單野竟然有人撐ubi, 真係匪夷所思
上面條柒頭類比都錯,
馬路上超速,有意圖謀殺行為 = 隻game嘅內容,依家種種ubi行為
撞死人 = 隻game出左之後爆死

依家係有曬證據證明ubi 意圖謀殺而唔係單純超速,就算無撞死人
都可以判終身監禁,唔係一定要出左事先判。
你真係為拗而拗
你自己都分唔清
係人都知創作可以天馬行空
個問題係佢自己開頭話文科創作就話「根據史實改篇」
而家個「史實」係假嘢
咁佢憑乜春成日用historical個字
佢啲logic都癡線
如果唔撞死人嘅超速係冇問題
咁超速本身都no harm冇問題啦
超速就係會提高死人機率先禁止丫嘛
大部份人都係先有立場,然後一沉百踏,唔踩就係打手

壓迫者嘅問題都唔在乎邊個係壓迫者
將信長描寫為壓迫者算係正路,甚至係正路到缺乏新意
首先要問點解日文寫「…日ノ本で陰謀をめぐらす者たちを討て。」
中文寫「…擊破日本當地爾虞我詐的密謀。」
英文寫「… to free Japan from its oppressors.」

咁寫嘅用意係乜?設計就係要問原因
我強調要俾ubi辯護,就係要探究原因
不過大眾只係滿足於鬧,缺少對原因嘅好奇
你哋兩個都理解錯,#458已經解釋咗

其實你睇清楚未
收皮啦
話隻game 無深度係判緊隻game 有罪 而唔係話佢有無撞死人
撞死人 / 意圖撞死人 都係 有罪
而家隻GAME 未出已經實實際際傷害到某D人,所以大家都判緊有罪
證據就係D咩標榜歷史原來講大話,偷用人地LOGO,家紋錯…

你可以話因為佢最後無撞死人(你上面講嘅1%),所以判佢無罪
咪再偷換概念 扮理性啦柒頭
你查清楚未
ubi先前改咗啦

我有話佢其他位無罪?
就算係彌助深度問題,我都只係話未定罪
你咁樣打稻草人,唔奉陪了
都係嗰句,依個post 十個有九個人冇自己探究一手真相
不如你話隻game 可能正式版未出黎,ubisoft 都有0.00001%機會 大改 俾翻日本男人做主角啦
弱撚智企出黎扮中立理性
咪就係比人炎上先改

重係到幫ubi兜

到今時今重未知點解咁多人屌ubi係點解
你班柒頭皮就沖出黎做獨醒撚

一直屌緊ubi 咁大間公司,為左woke撚去搵資料,重要口口聲聲用史實做賣點,比人洋蔥咁一層層咁踢爆
好想反呢隻GAME
但一直以黎無玩過AC
我問原因,你就話我幫ubi兜
都係嗰句
「大部份人都係先有立場,然後一沉百踏,唔踩就係打手…
不過大眾只係滿足於鬧,缺少對原因嘅好奇…」

你正正就係講緊,我應該隨波逐流
人哋咁多人屌我就要跟住屌,唔可以有其他意見
笑咗
兩件都係扮討論
扮理性
但睇多兩睇就會發現係特登spin 同埋無視自己錯處
Block 曬算啦
唔好再回兩隻pr /打手/弱智ac 啦
真相越辯越明

開始互含
鼓勵身邊玩開嘅人唔好買
想玩就玩老翻
我會全力協助
唔好再回 vs 真相越辯越明
扮乜嘢中立姐
洗白就洗白啦
佢改句嘢只係做pr工程
係有心改嘅
就唔應該繼續用一個故事背景錯哂嘅角色做主角啦
而加越辯越明嘅真相
似係你係個打手多d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞