Ubi就近日Assassins Creed:黑武士 歷史爭議再作出回應

601 回覆
5 Like 211 Dislike
意見接受態度照舊
力架刺客
法國公司嚟
關美國撚事
真係慘難得以日本做主題 咁多潛力歴史人物
但偏偏就中正左膠女權黑人嘅風氣
浪費咗今次機會

之前Not like us隻歌爆紅
除左本身隻歌正,笑鳩Drake搞細路
最緊要係終於有一隻正宗西岸風hip hop
而且K Dot歌詞明確屌Drake係殖民者唔係同路人,只係睇上hip hop商業價值但冇尊重正統hip hop
其實同ubi 依單好類似
ubi就係Drake,日本人唔鍾意屌鳩佢一d問題都冇
偏偏正義一方俾人話小氣hater
我仲以為會搵忍者
ubi點會理你 本身個名都臭哂
年年gameplay before/after差咁遠都仲有咁多死忠
GAME照出唔會改 投資左咁多 整左幾年
producer又係sweetbaby 肥黑妹 控制哂成隻game
加上呢個系列日本sales本身都係低
啲劇情同對白一定係針對黑人寫,點換
D日本仔係隻game入面要對住力架鞠躬
其實女主角係咩人都解釋唔到點解用黑人做男主角

不過日本仔應該唔敢做
大部分人都右傾嘅連登更加應該睇Reddit
要兩邊都睇先知其他人點諗
我自己買到梟雄就冇再玩ubi game 浪費時間
佢地話因為用黑人所以先咁triggered
所以美帝啲狗見到黑色就咬左先係情有可原
有幾多nigga 真係有修養
讀完中學又合格都難
都唔洗講日唔日本人
根本老屈
本身都係做緊一件錯事
就算我唔係日本人
我都有資格評論
唔通佢係咁話地球係平嘅
我又唔准出聲咩
成個國家最成功嘅野之一點樣唔care
最簡單
一句歷史人物原型
故事純屬虛構

問題立即解決
佢地而家係自稱跟史實先有得屌
其實你老母係中國人…
其實依件嘢嘅戇鳩程度已經唔係個故事可以救得返。

如果真係如佢地所講尊重日本文化同想反映史實,就唔好搵個(仲要係唯一一個)研究日本中世紀BL故事「學者」(白人)做歷史顧問。

佢哋真係幻想日本咁做,嗰啲戇鳩正方形榻榻、水稻當豐收、鳥居當村入口、出現索羅日本刀等等。睇佢黑人着武士鎧當街行接受鞠躬都知佢哋完全唔理解日本武士嘅象徵,甚至連武士有分等級都未必知。

完全係口講尊重日本歷史但連半秒都唔捨得用嚟Google下嗰種。
出返啲靚女靚仔game
佢地反既話
又問返佢點解咁介意就得
人哋去交咗俾議員準備上交文化部喎

本身都期待
尤其忍者題材之前得 ninja gaiden叫做齊曬元素又經典
條友本身都有爭議
自己上網改完鳩吹完然後喺本書自己引用返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞