Ubi就近日Assassins Creed:黑武士 歷史爭議再作出回應

601 回覆
5 Like 211 Dislike
整返白咪得
似係成個office 黑白人
因為其他作品唔會一開頭企硬講追求歷史真實性
操你媽個肉璧
變返日本人咪得 玩埃及都係做埃及人 玩維京都係做維京人 玩希臘就做希臘人
呢d樓上件打手睇唔到架
家紋亂鳩咁黎

依家唔係單單黑人問題,有一大堆火頭
法國d死黑鬼好缺你個屎眼

快d去俾狗屌
依家係拆穿晒個大話仲要繼續講果度好撚野
第一次覺得玩老翻係正義嘅
咁又係
隻維京銷量勁好
啲人買完試完先狂話垃圾

我就係其中一個中伏
佢老味又話神話2集好左好多
屌佢玩落同以前分別唔大之餘
重要玩幾個主線就中bug
USSR同土共比人知講大話之後做咩?

咪又係繼續吹
劇情已經悶 仲要無限重複佔據點
因為白左知東亞唔食佢woke撚嗰套,就專登強姦日本武士文化,搵最低賤嘅黑人嚟做尊貴嘅武士階級
依個時候光榮應該跳出黎, 整隻戰國時代嘅浪人堀起
光榮認真起上黎, 啲歷史考究完全唔係講笑
免費都唔玩老實講...
隻隻都罐頭game,又長又悶
黑人轉為流浪野人對白照舊
洗乜等隻GAME 出
咪俾撚咗gameplay你睇
有個黑人著住套武士鎧甲係度砍日本人
然後周圍日本民眾仲要對住個黑人鞠躬
黑人無俾任何反應日本人,反而停低係度撚隻柴犬
就算同樣場境換做中國人 韓國人 泰國人 俾邊個都覺得唔撚正常啦下話
成隻GAME 由頭到尾就係諗住點樣將DEI 推到最高峰
而唔係考慮點樣整隻更好嘅GAME 出黎
喺日本搵到個歷史黑人諗住幫佢造神 make noise
間接消費其他國家文化黎幫自己賺道德高地,點撚知撞曬車
仲有你呢d 撚樣係度幫手兜話反黑人反到上腦
明明就係捧黑人捧上腦
搞到其他人本身都對黑人無咩感覺,搞到反撚曬感
好多故事都會話係架空
同現實人物冇關
佢哋就掉返轉話係有史實根據
咁點會唔瘋狂屌柒你
啲史實錯嘅
浪人本身都雷聲大雨點小啦⋯⋯
認真佢啲三國志同太閣立志傳可以玩到跟足史實
只係你跟唔跟咁解當然大多數人都唔會跟
以日廠遊戲黎講, 浪人我覺得合格有餘架喇
但對比仁王就差少少
個人排名係 仁王2 > 浪人=仁王 >>> 卧龍
卧龍太易玩, 打到最後個關有種「吓? 爆機架喇?」嘅感覺
光榮啲歷史遊戲我會一路玩, 一路睇佢啲文檔
就算無雙系列都會睇哂佢啲事典
有時啲歷史偏到以為係光榮自己作出黎
一查先發現原來係有記載

光榮啲歷史遊戲咁貴
應該係啲錢去哂歷史考證度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞