Ubi就近日Assassins Creed:黑武士 歷史爭議再作出回應

601 回覆
5 Like 211 Dislike
係會有,
但早排股東大會上面俾人問預購有無符合或者超過預期,
佢地唔敢答
屌白右有錯漏就Cultural Appropriation
自己俾人屌就spark curiosity
我講清楚d, 係2000年前既中東
如果聖經係史實既話
耶穌係摩西分紅海由埃及帶出黎既猶太人後裔
希望佢改主角
等左咁多年先叫做有隻刺客係東方主題,仲要係武士 x Ninja
頂你,原來係黑人,即刻冇晒胃口
可唔可以行動上尊重返歷史,唔好得個講字
黑命貴 vs Real History,今次真係大戰
柒咗=玩膠
唔洗諗, 一定無可能
佢地根本就係揀左個黑人先寫劇本,
換主角即係要由頭做過晒,
仲有 3個半月就要出驚,
緊係你有你罵佢有佢出啦
仲諗住沖第一水,咁既情況真係要等mod 玩PC算
見到黑人著武士裝真係接受唔到
呢個夠癲
我會話最好唔好玩
就算有人好想玩
我會支持呢隻嘅老翻
想玩嘅人我會幫佢地搵大量老翻source 盡情share
On9仔,用鬼佬眼光睇武士就得,用黑鬼眼光睇就唔得?個主題講西鄉,一回事,男主角唔係日本人係事實
而家隻game出左啦咩? 你知佢個故事講乜野咩
個個都執住有人對黑鬼敬鞠躬一個畫面話唔尊重,最後武士大戰前成條村對主角鞠躬又冇事。 你知道黑鬼果一秒鞠躬畫面係講乜咩,話唔定戲情講到佢殺左個意圖攬住成個城攬炒嘅大名救返所有人又唔得,得果一秒鬼知呀。 Ubi次次d trailer 都係東剪西剪,最後gameplay隨時冇呢個畫面
隻game據聞同sweetbaby關扯上關係,單純表態我都唔會買,但從一個畫面就自己腦補情節判死左隻game,講到尾咪都只係反黑人反到上腦
左膠未必咁睇
次次都有班on9貼呢套戲擺明睇都未睇過
呢啲能算是人嗎
加上有打手
肉壁喺連登咁都有打手
似係冇出糧嘅
佢而家變左武士 x nigga
Sweetbaby插手過都想衝
一齊杯鳩佢老母啦
會中意睇武士題材點會未睇過,Netflix 間唔中都會上下架
一套咁popular 嘅戲都可以拎黎做獨醒撚
link 又貼埋俾你,
2萬幾字入面可以解答晒你啲問題,
你咪自己睇下點解日本人會覺得最後武士無問題,
但呢隻黑鬼會炎上囉
我鼓勵唔買喎,你係咪睇得黑鬼多睇到眼花

我只係睇唔眼d人雙標同一見黑鬼就玻璃心發作

對有sweetbaby插手過那怕只係傳聞嘅game我都唔會掂
你是智障
除左一句唔買
其他都係老屈
條友冇出糧嘅打手
小罵大幫忙嗰啲忠誠反對派
已經想像到一堆貪慕虛榮嘅youtuber想博流量去玩,然後又有好奇嘅觀眾同怒屌嘅觀眾仲有食花生嘅觀眾

但係最後嗰啲行為變成支持緊隻game咁
亂搞9人地啲歷史文化再話隻game 係按史實
再話做咩咁認真
咩垃圾世界嚟
黑鬼果一秒鞠躬畫面

遊戲黎,係寫咗入遊戲規則既互動黎
係每一個日本npc都要對路過既傳說黑人武士鞠躬

因為日本人就可以加鞠躬行為
試吓寫隻game,黑奴見到白人要鞠躬
睇吓白左嘈唔嘈
係追住啲白鬼殺,主角係亞洲人+非洲人組隊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞