Ubi就近日Assassins Creed:黑武士 歷史爭議再作出回應

601 回覆
5 Like 211 Dislike
原來重有其他人?
油車末日笑左
岡美穗子呢個吹水學者同LOCKLEY互相REFERENCE
最痴線唔係拎証據話自己岩
係要你拎証據說服我錯

人地post完就話:我覺得唔係咁喎

阿岡小姐吹到自己知弥助被賣去日本之前係非州當地部落鬥爭中被捕獲架..應該係Lockley報夢比佢
佢個白鬼老公同Lockley好FD架
架仔而家當佢係果啲比人屌到沉船既白痴女人
完全封鎖啦
而家咁多弱智
個個都咁用心教化咪好唔得閒
三兩個comment就知同緊正常人討論定係睇弱智發神經
弱智就block 柒啦
淨係預告都錯漏百出
叫我期待有深度?
即係叫我見到用紙皮砌嘅火箭
唔好質疑佢上到月球嘅可能性?
選擇性失明
本身又失智
都冇討論空間
又影響其他人閱讀
Block 柒佢老母閪算啦
冇叫你期待有深度
你可以預計隻GAME冇深度
但你因為預計隻GAME冇深度而屌就係唔fair
你屌緊係你想像出嚟嘅嘢
隻黑鬼甲上面一個家紋,
背上面支旗又另一個家紋,
連呢啲咁基本嘅野都錯得, 又真係好有「深度」
你支火箭紙皮造就話人地係想像
你是是但但都用金屬丫大佬
人要弱智嘅話真係唔係普通地弱智
前面講緊寫嘅彌助有冇深度喎
知唔知咩叫可以預見
你準備登機見到出曬黑煙
你係咪會照上
一日未爆炸你都唔好咁快結論先
dc9 踩到120
未撞都唔好結論住
笑撚左
日本人視死亡係日常生活唔係斬首呀
係天災
大多數人死於斬首真係震驚幾十億地球人
係咪睇左百人斬睇到ff上腦
有句說話係「魔鬼在細節」
即係咁,
有個客想 sell 你一個 idea,
拎左份 proposal 出黎,
但你一睇就見到佢細節錯漏百出,
越解釋就越講越錯,
然後有其他專家都一齊話佢錯,
咁都唔可以推斷到佢個計劃係唔work, 係hea鳩人?
屌佢就係唔fair?
你真係菩薩心腸
好簡單
你可以屌DC9超速好可能會撞車
但你將撞車講成事實去屌個DC9就係唔fair

咁多嘢可以屌,捉住啲唔確定嘅嚟屌
依個亦係點解有人將件事downgrade到意識形態之爭
因為啲人一沉百踏,開始挑骨頭去批評
但啲挑骨頭越嚟越冇力,其他人睇落就會覺得只係兩班人拎住意識形態鬥爭,而唔係拎住道理同事實去反駁
Afro Samurai擺明係作故仔。但係Ubisoft開頭口口聲聲話係根據真實歷史所以日本人先興。而家爆咗Lockley係老作死死氣話historical fiction。

即係佢超速,一日撞唔死人
我就唔可以話佢危險
我唔明點解唔可以理解咗先屌姐
個爭論位都唔係喺彌助故事有冇深度度
冇需要急住落定論

我嘅立場係
UBI 99%係寫唔出好嘅故事架啦
不過我會俾佢嘗試為嗰1個%辯護
你可以屌DC9超速好可能會撞車
但你將撞車講成事實去屌個DC9就係唔fair

唔明點解你會咁解讀,好可能會撞車咪係危險
但你唔可以安已經撞車嘅罪名上人哋身上
三浦都真係有賜姓
彌哥都剩係得一個彌哥
有幾難明,客人嘅信心係累積返嚟,唔係執返嚟
送都唔會玩
日本人其實唔係對黑人或LGBT+反感。呢個住日本嘅美國人有解釋

https://youtu.be/HU8IdaxHo1Q?t=1633

最大問題係Lockley老作歷史。佢彌助本書日文版正正常常,但英文版就變咗天馬行空。好多日本以外嘅人睇完故仔當係真,佢本書響Amazon係當傳記賣而唔係歷史小說。佢對日本內同外講嘅嘢係好唔同。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞