Ubi就近日Assassins Creed:黑武士 歷史爭議再作出回應

601 回覆
5 Like 211 Dislike
補充返,原來個consultant真係日本人嚟,不過好早已經離開咗日本去美國讀日本語言學同文學,UG雖然喺日本讀,不過係讀美國研究嘅。
ubi: 大把傻鳩一樣會買, 點解要縮
屌你老母
佢地開始扮到係創作咁
但又陰啲陰啲
宣傳繼續話自己跟史實
the powerful African samurai of historical legend

0歉意
純粹文字扮下野
亦唔想有人見到
點解男主角一定要係日本人

回到最初公佈果時,最後武士男主角都唔係日本人,但又可以成為經典

喺東亞就係又睇唔起黑人,又睇唔起女人
ubi明顯就係計錯數,諗住今鋪掂啦,又黑鬼又女人又武士又忍者,仲唔通殺,結果水土不服
唔會啦佢地乜都唔笑得淨係笑得Asians
自己以前押玩黑奴種棉花而家要埋Asian受
下集搵個肥婆黑人,最好殘廢既做主角睇下班鬼佬會講乜
因為刺客傳統嚟不過隻game係佢
當然係可以打破傳統
不過玩就就唔一定要比錢喇
會好似concord咁完全無人玩
https://youtu.be/-unaxn9hCvk
Charles Benoit "make sure that we are historic and authentic but at the same time we are still doing a historical fiction"

Brooke Davies "the story is a historical fiction"

依家出黎話係創作 UBI食屎啦
同時喺主頁: the powerful African samurai of historical legend
今次變左關公災難,估唔到出名考究既Ubi 會奶野
不過條友又好心機,用十年時間去Create 一個虛構既歷史人物,搞咁多野整到似層層,Ubi 又想賺班黑命貴錢,一拍即合
依家佢地同一條船
UBI想自保就改主角再同條LOCKLEY THOMAS斷纜
由頭到尾根本就係有無「尊重」2個字
最後武士雖然唔係完美,
但會盡力做返當時個世界觀出黎,
監督喺大學讀過日本史,
用嘅演員除左主角之外都係用返亞洲人,
再加上主角從來無自稱過自己係武士,
但 UBI 正正相反,
成個日本細節錯晒,
仲宣稱個黑人係要解放日本, 改寫日本歷史,
咁日本人點會覺得受到尊重

https://dic.pixiv.net/a/%E3%82%A2%E3%82%B5%E3%82%B7%E3%83%B3%E3%82%AF%E3%83%AA%E3%83%BC%E3%83%89%E3%82%B7%E3%83%A3%E3%83%89%E3%82%A6%E3%82%BA%E7%82%8E%E4%B8%8A%E9%A8%92%E5%8B%95#h4_3
以前係代代都衝首發
因為就算隻game再爛再多bug都依然係一隻極高質嘅歷史文化模擬器
佢出得呢隻game就正式連呢個系列招牌都保唔住
邊會改主角,一改等於重新執過隻game
我們恭敬地要求不要針對我們的內部和外部合作者進行任何批評。
有畫面
Assassin’s creed: boomer nigga
中東人係定義上係白人
條on9有冇睇過最後武士

Tom Cruise係美國軍人黎
「最後武士」係指緊西鄉隆盛果班武士
歷史真正存在過,真係用鬼佬角度去見解日本武士文化

唔撚係作個假既黑人武士

Afro Samurai,直頭hip hop文化配黑人武士
就唔見比日本人炎上
唔介意咪整返隻白人係非洲部落入面做主角
唔得
我就算唔係極右我睇到都想嘔
都幾肯定都有人會買
但經過今次之後就會同tlou咁成個系列收皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞