Ubi就近日Assassins Creed:黑武士 歷史爭議再作出回應

601 回覆
5 Like 211 Dislike
發覺好多留言笑鳩啲人點解要咁介意
幾乎整好晒隻game 點會因為呢啲爭議唔出
啲留言笑話係啲白人毒撚扮日本人話介意
垃撚圾公司
覺得日本市場唔爭在啫
試下將希特拉變黑人, 睇下屌唔屌
由佢啦 法國都變左黑色國家 已經有晒報應
你都傻既,隻game唔出就100%蝕
出都起碼有班死忠/街外人玩,
而且佢隔多一排黎個80% off,好多人都照會俾錢
起碼蝕少啲,branding 呢啲嘢 ubi一早就唔care
希望sega即刻整隻人龍9
追住d黑人殺,改埋馬丁路德金做白人
ubi又關美國事
係都法國加拿大排先
傻閪先睇Reddit
睇落d正常日本人都係話講明係架空世界就ok
ubi將佢講成base on史實, 令人以為真係有彌助做武士, 引申到日本有奴隷制就唔掂
Root problem:

History reinventionist

Dialecticl thinking,我覺得truth所以係truth
意識形態上腦當自己係真理
甚至將自己嘅真理full turbo逼人地跟

落多層
社會主義左仔技倆,大話講一千次當真話,納粹共產最鍾意

似曾相識,唔係靠屈
唔係得罪nigger arab
點會唔推
鬼叫asian惡唔出啲咩
依家又話從來都冇講過追求歷史真實性,只係想引發玩家對個段歷史既好奇
想睇日本政府正式出聲
其實都死,宜家都唔係一個friction 可以解到畫
日本仔應該未到咁玻璃心
又唔會咁戰狼
只要西方唔好將歪曲歷史當成真實歷史已經收貨
咁等UBI出中国黑人刺客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞