Ubi就近日Assassins Creed:黑武士 歷史爭議再作出回應

601 回覆
5 Like 211 Dislike
大家互相理解姐
日本政府點會為隻唔係自己國家嘅game得閒走去出聲先得㗎,睇奧運都知班政客本身都唔care ACG 嘢

本身個show係仲有好多ACG嘢……
希望上到議會層面做野
嘈唔起啦
大佬 隻game哂左咁多錢同時間整
整完唔賣佢成間公司點回本
諗極唔明點解專登揀個黑人做主角
日本本來無local黑人
成隻黑猩猩啲npc仲要個個專敬佢先怪
無代入感
佢根本解釋唔到 日本背景遊戲點解唔用日本人 點撚解先???
屌你老母成個日本得一個黑鬼 其他人唔用你偏要用佢 你根本解唔撚通
好地地整乜9黑人
最後都係啲仆街共匪
依啲人真係唔死都無用

Only good commie is a dead commie
其實黑人主角都唔係問題,話明係assassin 點解唔改做忍者,懶係嘢要用武士
Ubisoft 已經唔記得咗自己係一間遊戲公司
唔專注去做好遊戲
唔創新之餘, 仲不停 copy & paste 之前成功嘅要素
搞到隻隻 game 都差唔多玩法

然後啲心機時間大部份都放喺左膠嘢上面
搞到自己變咗左膠 PR 公司
咁由得blm埋單算啦
換個mod應該唔難
黑人忍者
方便夜晚行動
反正無人知忍者真實身份佢咁改啲人易啲接受
Ubi想呃班股東呃到幾時?
紙包唔住火,繼續燒多陣,最好日本政府果邊出聲
睇班美國左媒仲可以點隻手遮天
覺得小題大作?
試吓將馬丁路德改做白人睇吓點
個白人分分鐘係支那人扮
要去信日本外務省

牽涉全體東亞人嘅歷史認知問題
寫tweet個仆街真係要拉佢出嚟毒打
尊貴嘅黑鬼一定係偉大光明正義
忍者呢啲陰陰濕濕嘅事黑鬼係唔會做嘅
黑人殺啲日本人 都係為民除害
佢寫彌助係喺耶穌會幫助之下偽裝成奴隸混入日本的刺客咪得囉,本來用奴隸身份潛入信長屋企視察,結果意外俾信長睇中收咗做家臣,於是順水推舟藉由家臣身份去執行刺客的任務

咁寫即刻合理晒,不過ubi都係志在整做武士可以周街劈日本仔啫,點會care
東亞民族好撚慘
本身唔係強勢文化,夾硬畀白左屈要喺日本建立黑人歷史
到反抗又畀假日本人down play
班白左又唔會試吓去加沙中東非洲搞啲咁嘅嘢,平時又話女權,見伊斯蘭教又跪
另一單新聞黃喜燦畀人叫Jackie chan,老閪都搞大佢,今時今日真係鬥哂馬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞