Band 1女學生 DSE血淚全紀錄流出

638 回覆
84 Like 344 Dislike
人地講緊除咗讀書就冇後門
你嘅後門就係讀其他嘢
仲要笑人閱讀理解
咁唔讀書同讀書果班一樣成績就好公平咩

現實係付出先有機會 有回報喎

除非係天才囉
我早幾年補習,有啲名師係會同名校補開個堆學生有私人wts群,我個陣係幾葡萄。
而家仲得唔得?
屋企冇資源課金俾你搵人補習靠自己一樣收皮
有冇條片?
但大部分男中學階段都係成舊飯咁,應該感受唔到你講嗰種壓力,起碼入到u至到出嚟做嘢條女俾人食左先感受到
讀唔到咪做賣相雞 PTGF
樣都唔洗出 處又唔洗破都有人課金
邊個話一定要讀書
識人無考DSE
依家咪又係degree 畢業
根本依家度度都有得讀大學
身體健康最緊要!!
基因都輸 點讀
咁點解有人住公屋,屋企無錢都入到神科?
而家冇咗predict grade入
但本身gce拿A*個比例都多過dse拿5*個比例唔少
3科A*都夠入medic

同樣作為大學入學資格嘅考試
可能學上面個巴打咁話「讀書好公平」
就算一個考試容易d 一個難d 都係要讀書 所以就公平
同意
根本上佢個年齡對工作無概念
呢刻佢只知要升大學 唔會諗到咁遠
遲下佢出到黎就會發覺好多人差過佢衰過佢
但金錢同物質生活都比佢好
好同意上面講 係香港呢個地方好好利用下女性既優勢已經係easy mode
唔係叫你做雞賣相
只要稍為投資下落自己身上已經夠做
有幾多個?
我就唔係好認同 本來男女其實係平等 女性既優待亦都只係男人付出比佢地

講到尾男女不平等絕大多數係男人自己搞出黎

細心諗清楚點解女人咁多特別優勢 而佢地既優勢都係源於男人既蠢

點解女人賣相 男人要比錢去睇? 點解要買包包比三唔識七既女人? 點解要比咁多錢去由女人襯托既產品?
男人唔比錢 女人邊得黎用「其他」途徑賺快錢?

縱壞女人既咪又係失敗既男人 而失敗既男人係屬於大多數
agger
無求 點會有供
一個考試做top 1% 同另一個考試做top 10%
最後都係得到同一個outcome
咁仲唔係後門 咁係咩

都係實力 但一個effort要多啲囉
佢嘅後門都係讀書喎 即係你覺得ib唔係讀書?_?
佢無講錯,但啱一半
讀書係窮人向上扒最公平途徑
唔搵人補習靠自己就收皮咪即係本身廢囉
natural selection
只係窮人要玩hell mode 公平嘅dse
有錢玩normal mode 公平嘅ib/gce

都唔係完全唔讀書都可以拿最高grade 不過effort唔同
即係都要讀書囉屌你老母
轉換完個跑道係唔係都要讀呀文盲?
你老母生少個腦比你?
屌你老母,我上面幾時話唔使讀書呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞