Band 1女學生 DSE血淚全紀錄流出

638 回覆
84 Like 344 Dislike
少年太年輕了
際遇同人際關係都可以改變好多嘢

摺L Deanlist First Hon畢業搵intern都有問題大有人在,唔識同人講嘢,唔識交際
ching 藍色窗簾係指緊閱讀 另外作文係全世界都用但唔會有依個咁反智嘅比分方法 同埋你講得好啱 頭幾年DSE有幾多5-5**因為中文炒 d大學想收都收唔倒冇了解過唔該唔好出黎嘈
壓力細但打個風成村死哂
佢哋成班覺得如果唔使讀書同考公開試,班靠關係同靠家底嘅人會突然無晒啲資源
最重要係
世間上有冇投胎都成問題

邊個講話一定有下一世
某啲行業嘅入行門檻需要
但都有好多職業係講工作能力 唔係成績
所以唔好咁悲觀
IVE仔做夠經驗一樣可以平起平坐
就算俾你DSE考得好入某d神科
你既同學仔就有uncle auntie lead住,大把機會
你就好少少既煙腸都未必有
結果都只會俾人騎住成世
DSE就搞到情緒咁大問題,出黎做野仲難捱
講漏左 佢中五升中六個暑假先走
要發力一早就開始左
你就真係冇了解過唔好出嚟嘈

有同學中文頭兩屆連炒兩年都有大學Offer
入嚟要補返一個Course

你唔知就等於冇
你明想講乜,咁實際有幾多科科高分中文抄嘅人先?3344中文炒就算鳩數啦

藍色窗簾個啲題你寫到言之成理點會無分
一隻手掌拍唔響
唔好一邊怨點解女人咁多優勢
一邊見到女就百般遷就
你錯了,係chill下chill下
大把隱世私人補習手把手教你背答案拎滿分,弱智考gceal phy 都拎到A*

利申第一份工跟過人教gceal, 跟足方法個個都可以高分
對自己有要求嘅人從來都係辛苦架啦,
好似啲Band5 MK仔出嚟做垃圾,
做執倉都嘻嘻哈哈過日子咪唔辛苦囉
true
Trusy me bro囉

Marking Scheme寫到明言之成理都會起碼有一半分

真係高分中文炒嗰班一定唔會因為中文科冇大學讀

當然高分科就難搞啲,人地同你一樣高分,但人地冇炒到中文
佢cm好似話best 5 21分喎
不過考兩年都炒都有啲問題邊有咁多藍色窗簾

我以前教數老師AL 3A中文抄都有city offer,補考合格番就ok
見原文話佢入嗰科28分 自膠
考dse嗰排下面見紅
實力係全家計
老豆老母有實力你咪可以出少啲力,好公道
ce去al咪又係中五發力
同埋唔好低估外國無嘢做無嘢玩,悶起上嚟真係易好多專心讀書
出來做嘢都係咁大壓力jei. 基本上真係搵到$嘅工, 有邊個唔大壓力? 人大左回頭睇返就唔覺得係d咩.

利申: 考會考+AL, 無考過DSE
雙非tvb果幾個表示???
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞