Band 1女學生 DSE血淚全紀錄流出

638 回覆
84 Like 344 Dislike
就咁講如果條片係拍Band 1 男 血淚
你入唔入去睇先 抵唔抵可憐先

港男真係可悲
資源量都有明顯差別啦,公平
香港醫學院癲到留咗一半以上位畀non-ju
擺到明就係要玩階級複製

可憐班普通學生
以為自己做唔到醫生係因為讀書真係唔及班有錢仔咁叻
釣金龜都要識打扮
搏出位經營profile

淨係識mak大對腳最多咪去建興 廟街
因為冇咗會考screen一班人走
其實今時今日冇勞工係呢個原因
個個都大學生邊個甘心做呢啲工
以前screen咗出黎/知道自己唔啱讀書
就會讀職業學校學技能
如果講有差別
人生個個階段都有

使乜強調讀書先有依個差別
係唔係科科都係咁先?

如果淨係得某幾科又唔通個個ib仔瞓住入咩
AL留低嘅人差極有限
CE勤力嗰班考AL唔識變通大炒又有
中中死UE又有
仲要嗰時asso唔係而家咁
而家真係勤力啲就得,課程都已經易咗咁多
係成個學習環境有心令班學生DSE 係定生死唯一關卡
根本大把出路
有錢就外國升U
無錢就HD asso non jupas 升返上U
一堆人答題得一句野格硬答,冇解釋
或者完全曲解篇文
Marker想畀分你都畀唔落手啦

如果引用下原文解釋下點解會咁解讀,同埋寫返啲make sense嘅野,最少都有1 2分
考生一年少過一年,學額又加緊,
入唔到大學嘅反省自己有冇心讀書好過
考1/2次其實有排講純粹想講時間

而家重讀6+1都係7年,同期遲多1年起步
以前隨時7/ 7+1遲人地中五嘅人2/3年先起步
升唔到夾係中間壓力都唔細
戇撚鳩 ce retake al retake total 4次
dse要retake total 只需2次
個個負評做咩
佢話最公平咋喎,唔係絕對公平
呢個方法唔係最公平,仲有咩方法公平d
大家玩膠玩得咁開心

結果真係影響緊小朋友#haha#d

佢地真係以為interview 個陣就幫個interviewer 含拎offer
做appraisal 個陣又幫老細含升職加人工
大家都辛苦
大家都係慘
拍片係減壓方法
個風向係屌鳩dse
你收皮姐
另一例子:唔讀書的有錢兒子
其實講「走後門」係泛指入大學既方法

睇黎你一開始誤會左
入到大學只係第一步 果4年你鳩流流過 出到黎都係慘
果4年係最決定未點行 一定行少好多冤枉路
咪玩啦中五班人笑鳩你哂多幾年時間呀
幾時輪到你笑人中五畢業
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞