Band 1女學生 DSE血淚全紀錄流出

638 回覆
84 Like 344 Dislike
不如你又講下點解三個point你淨係睇到一個
咁咪唔好讀大學囉...
香港無1千萬現金同full pay 樓根本無資格生小朋友
基本上出身平凡,得返一條路就係食煙飲酒盡快死亡,有病唔好醫盡快死方為上策。人改變唔到命運
許賢咪就係抑鬱到拍咗《公開試當真》

https://www.threads.net/@leungpakkin/post/C9PKErPTHD_/?xmt=AQGzoZUHVQUeihQj23Xy6WcVjVwVNLBWBSLgBhLb2BnrbQ
估唔到梁栢堅都有創傷
你咁認真覆佢哋得唔得ga 佢哋會hang機
世界係唔公平, 讀書係向上流嘅其中一個方向. 最少有付出都比較可能有回報. 當然有人無讀書之後好成功. 有人走偏門/撈黑都可以發達. 人出世, 好多嘢都無自己揀. 我都好想自己係中產/有錢屋出世. 但現實就係無, 咁都無理由咩都唔做就咁認命等死掛.
mbbs 收ib gce收超過一半都仲唔夠大問題
咁佢平時做野同練習肯定辛苦過大部分dser嘅poly fashion本身都係20分就讀到嘅低分科
無得拉埋一齊講
下下攞唔同階級嘅人嚟講玩曬啦
非洲人都可以嚟駁話香港人出世有12年免費教育,全部贏在起跑線

現實係香港99%人都係正正常常咁讀上去架啦,公屋仔讀下書就有護士做比你搵到35k你仲想點,比埋個官你做好冇
就算你讀傳統名校,大部分人咪都係考dse,唔通請槍幫佢考咩

至於出國讀書,你覺得佢未來嘅成功係因為屋企有錢有關係定真係靠張冇人聽過嘅大學嘅沙紙
咪係
人地上一代有發奮有抓緊機會變成有錢人
呢一代有優勢都好正常
窮就認命啦
有個公開試畀你上流算係咁
古代就真係窮人含硬撚
9分入Poly又點睇
咪撚讀lo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞