(2023-24 暑假V 再見浪花兄弟) 金州勇士球迷討論區(283)Golden State Warriors

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
水魚唔上钩自己trade咗喇,再唔續約又唔trade釣住芬蘭仔團隊應該會出聲
同一招用得多其他隊唔受喇
下下等你最後幫你抬價
好似話Ainge想等下個月同Markanen續約縛死佢,等佢交易價值更大
好似話續咗約六個月唔可以trade,如果唔係一早就續咗max再交易而唔係好似而家咁扭來扭去
續咗冇得即刻trade, 要等半年後trade deadline
Offer都出左 聽日對面再無消息就算啦 集中搞古續約算
似想trade但係扭屎窟花抬高價,結果有幾隊都唔願等
刺攞埋勇名宿,下年真係爭入playin甚至playoff
咁勇依家反而有利,唔洗同ainge急,好彩一早簽咗三個,直接開季都ok,係差在未清到looney同gp2呢兩張約同中鋒呢個位未簽到人,搞掂埋真係可以比100分mdj
續約真係唔使急, Wagner呢啲都頂薪, 而家續冇咩著數
想八掛下既然芬蘭仔咁好用,點解jazz唔留?
解開資薪壓力、換到批合適綠葉、陣容年輕化。食埋Markanen當然最好就算食唔到都唔算世界末日
唔係基石料, 頂盡二佬
個人理解Markanen都27歲潛力應該好難再開發,明顯做唔到大佬,但係喺勇唔需要做大佬因為仲有貨尾既curry。另外佢既技能同身形好適合配廢鳩同我地班無穩定投射能力既鋒線
所以jazz依家係all in 擺爛?
正路應該係, 但係Ainge想點冇人知, 繼續吊高嚟賣等多半年都有可能
jazz 2025 個frp 係TOP 10 protected, 2026 就TOP 9 protected, Ainge應該想擺爛兩年
聯盟中應該左除左curry之外 無球進攻最勁就係佢了
但問題係佢冇持球進攻 淨係可以換防之後低位恰矮仔
但佢前板唔差 腳步幾快 7尺換防到普通的g都未至於比人一步過

我覺得係似gasol 完美二佬料
其實都無話過唔留[sosa 你俾夠野可以考慮俾你咁解
問題係芬蘭仔未必肯同Jazz 再tank 幾年,自己正值壯年又已經知隊波想抽兩三年波仔好難會留
Jazz 只要肯畀一份母隊五年頂薪大合約芬蘭仔, 芬蘭仔一定願意, 芬蘭仔佢都未試過拎大合同, 自己嘅人工緊要過隊波競爭力啦
老實講佢未夠實力攞super max,Ainge亦未必想俾佢,真係想續約的話都唔會用佢嚟扭屎忽花
其實佢留唔留都接近拎硬頂薪
唔通勇士拎咁多assets換完 下年free走佢咩
傳聞勇士根本就無再出價
所以kt自知勇生涯已完
2星期前已同綠師父講左bibi

出到去望住牛3年約,湖4年約
佢簡牛果份
因為牛有3巨頭去LA面對面招募夠誠意,kt瞓一晚後就同牛講唔洗第二次見面,直接簡牛
而湖GM都只是打電話同佢agent傾

傳係咁傳,咪當聽下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞