(2023-24 暑假V 再見浪花兄弟) 金州勇士球迷討論區(283)Golden State Warriors

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
2024仲wiseman
Gpii都要走啦 底薪就話抵用姐
台灣勇士寫手 活躍果班無個正常
啲分析全部反向
正常果啲已經無再岀文
好高期望20分,45-48%命中,33%三分都合格啦
22分3分4成上年全聯盟得7個
痴線
雙J 都係 35% 37%
唔係純射手根本35%以上都可以接受
只要射到對面唔敢放投就得

4成高產量已經頂級射手黎
冇可能個個位都完美
就算魯走,中鋒有TJD、新仔同廢鳩其實夠
Melton正選啦, 一定係防守>進攻, Hield後備上場做得分手好過, 唔好太大期望
無計寄哂厚望佢頂klay個得分點
係要求高左啲
我認為hield 有機會間中打3號位 打小球
古而家走緊og annuoby條路
雖然我覺得og annuoby有啲overated
唔係 似係你完全唔知講緊乜
古點睇都似係走緊J. Brown條路,不過後者射波同防守勁好多
又一個破產版手感仔?
差個腦既意識
只可以期望佢開竅
今年先22歲仲有時間,相信佢有能力上球星level
係上年多少少時間打,意識哩樣野好難單靠訓練有進步喔
又咁睇,同年齡既JB同古比技術同意識其實唔會差太遠,係睇黎緊呢幾年十五大點用點養佢

如果仲係早一兩季咁用既咁古注定唔會摸到JB既高度
希望佢去到JB個高度,不過有潛力冇兌現嘅大有人在,勇士隊入面就有一個
呢類天賦高完成度低既側翼其實一向難練
就算JB到今時今日都仲有好嚴重既弱點就係佢既左手運球
好矛盾唔換戰術,我擔心最後又係跑死大清
有Terry Stotts 我覺得會有變化
咁庫奇起馬都肯花時間搵片拍片講下隊先分析下先
其他人照讀新聞
追追熊
唔係
係我要求高
我不嬲覺得一日仲要curry呢種all time great嘅球員係到
我地仲有能力爭冠
應該全力用所有asset爭冠

反而古
下年準備打第4個完整賽季
我唔理你幾多歲幾後生都好
第四個賽季如果要上到all star水平
或者第二穩定得分點
起碼要有20分以上
3分 4成係誇張
都要有3成7啦
3成2點接受到

加上我完全睇唔到如果有朝一日無左curry我地揸住古
我地點樣再爭冠
我知呢到好多師兄都好撐古
講到佢係勇嘅將來咁
如果佢成熟到字母哥或者Luka咁
當然係好有未來
但暫時睇落去我睇唔到係咁
如果無左curry
最多咪攞幾年all star
帶到隊波衝下play in咁

比我揀我寧願趁仲有curry係到衝到盡
之後curry退休tank番10年都無所謂

可能未必岩聽純粹個人感覺
現階段既古比我感覺係二、三當家既料
未係基石核心等級既球員
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞