(2023-24 暑假V 再見浪花兄弟) 金州勇士球迷討論區(283)Golden State Warriors

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
俾一季穩定嘅上場時間佢打過先再講咩上限下限啦, 咁快下定論jm9
其實古既成長環境同Zion,雙J係好唔同
Zion、雙J等由加入球隊第一年起就係比球隊當基石或者當球隊二當家咁養,有大量球權同試錯空間去試佢哋既能力上限,去試佢哋呢一刻未做到但可能會做到既嘢佢比佢哋不斷咁突破不斷咁進步

但古係加入到隊頭兩年係工具人,無球權,無戰術地位,無試錯空間,基本上就只係做佢最擅長既嘢同埋將佢本身既優點用到盡並無去發掘佢既可能性,係去到上季先開始叫比佢試吓練下一啲佢可能頭兩季無點試過,佢唔擅長但佢可能佢做到既嘢,咁佢既進步幅度一定無雙J佢哋黎得咁快

我當來季勇士開始當古係二當家甚至未來核心咁去養,都要比多一至兩季先再評古既上限會公道啲
一個唔好彩 牛要打附加賽 又一個唔好彩又0-10
上面既 JB 係講緊 Jaylen Brown
今年拎左冠軍
好似無去過熱火
事實Curry而家係歷史級別既超巨
勇士一定會圍住佢既體系去打
相反古到而家都仲係一個未知數
勇士無可能為一個未知數去改變近呢十幾年既體系
Curry啱啱出道頭三年咪又係比人睇死,結果今時今日進化成歷史級球星。咁早就定論一個球員既成就公平咩?
同埋接近30歲先開竅進化既球員大有人在,所以唔好咁睇死一個球員

當然亦都唔好過份樂觀打飛機
路過

就是奇怪,怎麼好像活在平行時空中….
會唔會到最尾係wiggins+gpii換Ingram?
早一日你夠話Heild要用gp2+魯先簽到啦,依家咪用支二輪簽咪簽到

依家用900萬一年就簽到Hield,仲keep住gp2、魯、見頂可以用黎做交易,進可攻退可守。進取既可以嘗試用gp2、魯、見頂佢哋去交易馬(搵三方交易),保守啲既下季既團隊薪金完全可以無壓力咁續古甚至毛(如果會留佢)

追追熊咪又係球迷,最多係睇波睇得專業過一般球迷既球迷,又唔係薪金專家,又唔係交易專家,又唔係新秀專家,佢講既當參考咪算

4個1rp都換唔到Markkanen
你覺得兩件雞肋換到Ingram?
寧願換Markkanen
都唔要Ingram

Hield 只係要9M已經冇人估到
佢係果隻咩鳩都唔岩心水 咩提議都笑下你咁
之前巴打話佢怨婦真係形容得岩
之前有巴打問佢應該點操作先合理合佢心水,叫佢比啲plan黎睇吓又一個都比唔到,然後MDJ做既每個操作同傳緊既交易又係到冷嘲熱諷,完全唔知佢想點
我除咗反對Trade PG返嚟之外, 撚有對其他操作冷嘲熱諷咩
上面笑鳩緊用現有既球員同資產去交易馬既勇迷係FF打飛機唔係冷嘲熱諷?
笑勇迷同笑MDJ兩樣嘢嚟, 你上面又話我笑MDJ, 而家又話我笑勇迷,
簽Melton時你已經笑鳩管理層有矮仔情意結啦,笑鳩管理層簽個矮仔返黎做咩
好彩勇個GM唔係呢個怨婦
唔係就日日剩係識係度成個傻鳩咁係度笑 咩建議都比唔到 咩都簽唔到 成個猢GM咁
Ching 高招

咁都lun到去猢gm

有創意我鐘意
係咪勇士管理層定係咖哩請佢食大餐所以先加入勇士
估唔到得3隊要佢。佢自然冇乜可揀
佢表現好76一早續左 點輪到勇執雞
好同意你講法
除左3分要4成
不過你都糾正左

但身為curry fans 既我
觀點同你好相近
Curry 目前仲係top tier 無理由咁快就 話開始sell情懷9就

Kuminga 雖然仲年輕 但係時候要有開花跡象
留意左佢好耐,佢唔止咩都怨,佢仲會死都唔講自己任何諗法,等人無得捉佢錯,以為咁就好醒果啲縮骨7頭黎

現實應該係勁怕錯,勁怕事,勁無承擔,淨係識挑人錯處果啲幼稚傻西 淨係識冷言冷語,你一7就出黎話:我都話 bla bla bla

識朋友最怕呢類7頭
馬後炮有邊個唔識
所謂既討論就係有來有往互相都有論點分享先叫討論
下下咁樣笑鳩人哋啲論點觀點,人哋問佢有咩意見就笠水既咁樣叫咩討論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞