無職個主角真係賤種嚟

768 回覆
786 Like 236 Dislike
條撚樣好偽善,成日扮純情肥豬,欠撚咗佢咁,DKLM
你的朋友…
男主有同女主坦白,女主又接受
仲有咩好講

其實我都係賤種,無起樓主底就覆
異世界鹿鼎記黎
因為佢都唔知自己會包二奶
做賤種可以多個老婆
何傲兒不為呢
都唔知你點撚樣睇套野先講到問得出。

佢由意識到自己錯,到學點去改,點去表達都有個過程。所以先會話冇藍毛佢都仲係出唔到屋企門口,先會有後面終於知道作為子女/父親應該要做啲咩。

呢套野好睇在唔係下下都做到最好,就算佢有機會重生,面對某啲選項下,要做既野就要去做(包括扔低老婆救老母,為包二奶認錯,娶藍毛);認清自己想點亦都好重要(幫個妹走出自己陰影,拒絕娶貓狗,作為一家之主走落去)

唔識欣賞咪睇番手機俠囉,十鳩幾個後宮又和平,冇晒你講既問題
有邊個男人擁有世界前十財富個陣,可以成世屌同一條女
有睇小說一早就知佢會點
佢講唔會出軌個下,我冷笑中
樓主呢啲人個腦係條直線

永遠都淨係用白己視覺同價值觀睇野
唔識睇context 唔識代入

揾到野屌就急住衝出黎 睇個動漫都睇到跳哂掣 成隻低智慧生物咁
滿口仁義禮智,畀人指出不道德嗰陣又會攞設定嚟遮遮掩掩,"作者咁寫咪咁睇囉"

即係我唔介意睇high schoolDxD or棍勇呢啲超肉番,即使天降之物我都睇得好開心好感動,但對呢啲做雞又要立貞節牌坊嘅作品冇乜好感
係,最差係見到佢前世廢,但佢轉生後處事能力一樣廢,好似完全冇係以前經歷得到過任何教訓
所以觀感好差,咁轉乜撚嘢生?
但係又完全表達出佢人細鬼大嗰種猥瑣,
即係你上世經歷淨係提醒你下世要猥瑣啲?
如果佢唔係主角,佢應該一早死左
所以結論係比毒撚打飛機用嘅作品,等佢地為現在嘅失敗多一個幻想發洩出口。
利申:睇左第一季少少就放棄左
如何不娶
討論定屌先
討論都要攞啲好啲既point
依樓主講法不忠而拉到去世界觀講其他事唔守信
係咪有啲講唔通
搭單問下
想知最後佢啲老婆知唔知佢係轉生?

日撚日開埋啲膠PO
學點樣講大話包二奶扮純品搵備胎
做人亳無原則
應承完人當冇左回事
仲要情緒勒索
呢啲真係高智慧生物醒目仔
只可以話佢前世唔去賣倫敦金嘥晒
屌你老母
只要佢唔立貞節牌坊再雙標反口扮可憐
邊有咁多人屌依件賤種主角啊
故事好似無講佢地知唔知,但其實有跡可尋
中出即飛,等佢做雞
呢套嘢根本就係俾啲肥毒撚拎嚟打飛機用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞