無職個主角真係賤種嚟

768 回覆
786 Like 236 Dislike
佢老母湊大佢,魯迪係8歲個陣就離開左屋企,10年都無見過簡尼斯,佢自己個人主觀覺得感情比較淡薄 唔係要去到好似保羅咁激動都好合理,如果你覺得咁樣係唔合理既話,同樣其他團員見到呢個情況咁冷靜都可以係唔合理
咪偷換概念啦 屌個賤種主角做埋d賤種野 你就扯去第2邊
係迷宮深處都唔係水深火熱?
仲要係冇人攻略成功過
點知跟住會發生咩事?
好老實講套動畫真係冇一個鏡頭表現到佢有真係着緊佢老母
反而幾條女有事就發晒矛
同埋佢自己都講佢根本對老母冇咩感情
個班冇應承過唔搞其他人

you know promise is promise ?
異世界base on 咩現代價值觀?
主角係現實係脫撚晒節既宅男
一樣唔會base on 咩現代價值觀
結論係
所有人都無base on 你所講既現代價值觀
老豆老母只不過係幫過主角既契弟
非常貼切
而家咪話你因為佢出軌就屌個角色係賤種on9囉。你睇動畫係睇一集?出左兩季,評價一個人淨係識捉住佢無守到承諾?

首先係嗰個時代出軌本身就唔係大奸大惡,唔守一個承諾就屌個角色賤種?你明知要立體去睇一個角色,但你選擇無視哂之前所有既鋪排。 生活係一夫多妻合法既世界十幾年,老豆因為救自己喺面前死左,佢對藍毛有十幾年感情,白毛同佢講過預左。根本會出軌係一件好合理,乎合當時背景同人物性格既做法,亦都絕對同乜撚賤種爭勁遠

之後又東拉西扯去講倫敦金,乜野代入到就係毒撚。有啲on9仲話咩無問題架喎,佢真係講大話阿嘛,真係出軌嘛。一條友出個膠post,引哂成班on9衝出黎。
咁佢老豆又搵到? 一句無消息就唔去搵
講到好似唔係自己老母咁

老母失蹤正常人都會去搵,唔係鳩鳩Fing走去溝女醫陽痿
到老豆成班人搞唔掂最後寄封信叫到你先去
第2季第4集同第2季18集兩集之間差左都成年
第4集係講簡尼斯"探索"緊迷宮
第15集係保羅講"似乎有辦法解決",佢地成團人都仲未到拉龐
第18集封信係講"救出"困難要求支援
係唔係咁難明
你未見過一個男人由毒撚轉變化做fuckboy 個過程係唔撚明
當一個毒撚女人手都未掂過果時梗係會發誓有一個就夠 咩咩柒柒都可以
但到你發現d 女係咁衝埋黎既時候你就會覺得當日發誓柒左
答啲劇透嘢
個班冇應承過唔搞其他人

you know promise is promise ?
講真有啲人真係你對佢好佢當你契弟
唔係老母發現你有魔法才能堅持比你學你有今日?
U know你好on9?
係囉,差左成年,點解好似完全唔理佢老母咁。
即係有老豆同藍毛去救佢老母,佢就完全唔駛理?
反正佢地自己搞得掂。
你老母出事入左院,有親戚同你講情況穩定
係咪就代表你探都唔駛去探下佢?
連藍毛呢個外人都親力親為去救人,主角就係大學鳩fingfing醫條jer

仲有作品真係有講佢唔當保羅同簡尼斯係自己老豆老母,
只係外人,所以真係唔駛兜,湊大你8年換黎一句外人
冷血程度只係好過前世少少
正常人周街殺人強姦會死咗十世
唔係佢老母堅持俾佢學魔法
轉移事件之後可能一個人客死異鄉啦
當初佢老豆反對㗎
人地大婆接受,又唔係犯法,亦冇違反該世界既倫理道德,一家人過得開開心心
班塘邊鶴反而好嬲好嬲話男主好賤,又完全無視男主當時面對既情況

讀者當然可以批評故事本身劇情合唔合理好唔好睇,亦可以自己選擇決定喜歡或者討厭一個角色
但抽空劇情同背景設定,強行將現代社會既道德價值觀套落異世界之後話主角好賤,就有d癲囉
不過你諗返都正常,前世死父母連葬禮叫你去都唔去下
今世叫到你最後都有去下,係無職撚眼中呢啲叫做有進步
不過我睇完係覺得最後條友都係好冷血賤種
大把男人為左屌閪都bb前bb後啦
根本全世界男人都一樣
而且魯迪由細到大描寫都唔係聖人君子
何來做雞又要拎節操牌

唔通好似啲異世界男主咁
由唔確認關係又要拖住拖住咩

成班人睇故又要駁故
真係你當佢兄弟佢當你契弟
你去重睇把啦
我啱先已經有講話第4集係講簡尼斯"探索"緊迷宮
探索同被困都唔識分?
你用你老母入左院黎類比根本就錯誤,因為入院係=出事,佢聽到既消息係無出事,仲要知道佢地係邊到 路程相隔1年,魯迪當刻仲要等過埋冬先出發,去得黎分分鐘都走左,所以先去魔法大學有個明確地點比人通知

再加上魯迪的確係有講到話佢唔當保羅同簡尼斯係自己老豆老母,但你自己講左個重點出黎"冷血程度只係好過前世少少",所以即係佢的確係比上一世變好左,呢點已經印證左我講既野完全無錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞