無職個主角真係賤種嚟

768 回覆
786 Like 236 Dislike
個post 真係唔係我開
搞緊離婚好似
你個friend?爆多d黎聽
你邏輯係咪有問題
無失去任何野係結果,呢個係主角take action嘅結果,呢個結果係讀者睇晒成個故事先知
見到未來自己同知道有loop果陣,主角只會見到存在失去一切嘅可能性,佢甚至唔會知道take完action後會唔會有改變,抑或仍然進入失去一切嘅未來
動漫呢啲都算係base on 現代價值觀
舊約聖經呢啲真係唔會有太多現代人接受到
似唔似你哋咁賤種?
做曬所有衰嘢都唔撚肯承認
呢樣野好現實
件事唔係發生係自己身上個陣就FF無極限聖人上身以為自己一定唔會咁做,仲企係高地屌鳩其他人
但結果自己遇到同樣情況分分鐘仲衰過之前屌個個人
咁最後就唔係[失去先識珍惜]
佢有行動還有行動,失去還失去,二件事黎

如果個劇情係佢之前唔珍惜,同班女分開左或者點樣
努力爭扎最後重逢好重視班女,咁就叫[失去先識珍惜]
個故事從頭到尾班老婆都無出過事,點樣[失去先識珍惜]?

未來線就係佢無經歷過既野,反而係你用緊全知視點去評主角
四大長老嘈大交
最後契家佬都出埋嚟
可能遲啲會俾佢出個新po
都自己認左衰仔啦

個老婆本身都對佢無期望
唔明佢點解對自己咁有自信
呢個topic juice d 嘛
等緊更新
保羅嘅死就係從當下視覺講失去先黎珍惜,未來自己世界線就係用約來視覺提醒主角要珍惜眼前人,最後無人出事係因為主角take action
如果你覺得中途醒覺然後迴避左最壞結局,唔係最好嘅劇情安排,呢個係你嘅自由
但如果從根本上理解唔到劇情前因後果,咁呢個係你邏輯有問題
其實見到藍毛唔講自己結咗婚已經好明顯
同d 港女ig 扮單身引狗公一樣
屌你老母
過層樓好9UPfeel
唔講對錯
佢偷食到+矛盾,真係幾現實
有試過咁玩既人一定睇得有共鳴
佢只係犯咗所有男人都會犯嘅錯
屌,問題就係死老豆唔係佢自己振作嫁嘛
係有條女屌完閪就冇事嘛,最後咪又係靠條女
事後仲要同你講其實佢唔係真係咁重視老豆
自己頹廢個最大原因係覺得自己最後都係無達成到任何事,
同前世一樣咁廢

所以點解作者用藍毛令佢振作,
就係想套返當年藍毛帶佢走出家裹蹲呢個前世陰影
依家同樣帶佢走出前世陰影
個重點就完全就唔係放係[失去先黎珍惜],你要唔要重睇?

未來線就係聽故仔,比佢有危機感,
同樣唔係講乜野失去先識珍惜,而係怕失去所以行動,
成個故事佢根本就無乜點失去過,無論過程同結果都係
到底邊個邏輯先有問題
係咪進擊的巨人情節
既然冇法律, 毒撚可能真係化身哥布林 ,住山窿玩老強
佢第一世戀童比人發現左
第二世無法律管住佢咪慾望大爆發 搞細路女
唔太覺呢套好好睇
可能唔太對咁多內心戲有興趣

可能成套戲根本係由質疑保羅 到超越保羅
要洗
即係你覺得有人幫就唔係成長,讀者視覺知道結局無事就等於角色當下都知道,咁我冇野好講,你喜歡啦
咁佢內心又唔係啲咩大貴族出身,現代日本人點會一開波就認定自己會娶三個。但係根本除咗佢之外佢身邊所有人都認為以佢既能力性格喺嗰個時代背景肯定會三妻四妾,係好正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞