無職個主角真係賤種嚟

768 回覆
786 Like 236 Dislike
唔係
你連自己邊到用書面語都唔知
又冇規定 唔比兩溝
毒撚管得真寬!
已經變成人身攻擊大會
佢個人渣本質根本冇好到
想問你有無睇套野
前世連父母既喪禮都唔去,今次有封信話難救就去救咁叫無好到
你下次直接#1就屌個主角戀童廦 佢地就唔敢回
我自己對魯迪冇咩評價,畢竟只要對方接受無論係現實定虛構都冇問題。我反而覺得佢之後唔俾愛夏亂倫戀就有斟酌之處,雖然出軌同亂輪lv差好遠

但我完全冇諗過嘅係原來睇動畫嘅人都會笑其他睇動畫嘅人係油頭毒撚,我以為依啲係鄙視二次元嘅人先會講
唔鍾意睇冇問題鬧魯迪都冇問題,但點解要標籤同攻擊鍾意依套作品嘅人。無職喺邊到都係大熱作品,唔通個個都係油頭毒撚咩,因為人哋鍾意睇你唔鍾意睇嘅作品而話人油頭毒撚,究竟係咩心態呢?心知肚明
大婆理解、接受、原諒咗佢
某程度上主角咁仆街係受佢老豆影響
先唔講佢上世肥毒 依世變正常人係人都想嘆女
佢老豆仲要搞大工人個肚都俾老婆原諒
主角先有樣學樣
佢哋會話
個世界觀係咁
所以我第一個回覆咪就係 丁蟹既 浪子回頭金不換 都有fans羅
故事入面佢要食愛夏/貓狗/精靈奶奶/公主都做到,佢自己選擇唔去馬已經唔係見閪就屌啦,你睇唔到佢有洗白既過程,大把人覺得有。我唔係洗白佢,係你既證據唔夠充份證明佢「冇好到」
人渣 只識下3流招數

人以群分
屌你老母劇透死全家
老母生死未卜,佢都冇諗過理,係封信俾細妹知咗,就偽善撚上身
救命

你睇一套動畫甚至作品,評價一個人係咪賤種你淨係識批評佢無守到一個承諾? 唔會睇佢經歷過乜,點解會發生?

我以為欣賞一套作品應該知道角色唔係得好既一面。重點係以呢個角色既角度去思考,帶住佢既性格同過去睇呢套戲 。

呢個出軌係有一連串背景因素,你睇左咁多集咁都睇唔到你仲唔係二維生物?

你唔識理解角色心理?個一刻點解會放棄同絕望,點解藍毛要咁樣安慰佢,點解呢個時代背景會正當化左。係因為現實世界價值觀同異世界根本就唔同,一夫多妻係合法,雖然出軌係有錯 但根本就唔係咩大錯。

每個角色都有優缺點,而正因為個角色有唔同面向,所以先會覺得作品好睇。

少少事就衝出黎引戰 乜柒都屌 成個on9仔咁
其實,丁蟹是個好人,這麼多人看錯了他

只想簡簡單單單純的做好一件事,可是朋友不理解、不相信,也不知道把故事真偽說清楚,害的誤會越來越深,直至變成了仇恨。雖然,有些固執、偏執、愛衝動、力氣有些大、總愛計較小事,但無可厚非是個好人。
第二段
大家都有睇
唔明點解特登喺動漫台笑人毒撚
唔係攞優越感係咩?
佢老母湊大佢,佢喺地下城到幫自己兜點解自己唔激動,話同老母其實唔係好熟,條友好撚多藉口

主角=成龍,有能力有努力亦好成功,再長期自我感覺良好做仆街仔
講咁耐 人地批評主角係人渣有咩問題?

事實上係佢係人渣 重要一堆人迷

同火影個 宇智波鼬 一撚樣

屠殺自己成族 細路都殺 都有讀者當佢係正義 神咁拜

第3身抽返出來睇件事 完全係反智
依班我願稱之為 中二病上腦
我就無睇套野既,但我見到有個回覆我就有d問題想問
丁蟹既浪子回頭金不換到底係出現係第幾集 而成套野又有幾多集講佢有浪子回頭金不換

然後就係上面有人回覆 #412 丁蟹咁講係為脫罪,咁佢係唔係真係為左脫罪而講出呢樣野

如果第2點答案係:是,咁你拎佢同魯迪黎對比就完全係錯誤類比,因為魯迪我地係有目共睹佢係一路變好緊,咁如果係否既話呢點就無意思
笑死
你呢句先係中二病上腦
可能佢覺得自己族人就係聖戰恐怖分子,冇一個磨菇,咪殺曬
用上帝視覺覺得主線魯迪因為有未來日記改變過去行為而冇失去過任何嘢
可能佢覺得住由老魯迪條線繼續行落去失去晒家人到最後後悔然後主線魯迪唔可以有行動先合佢邏輯

老實講鍾意睇佢失去先後悔然後完定係因為有未來視唔想令自己後悔而行動係讀者喜好嚟

佢完全唔想將老豆嘅死同埋老魯迪條線點樣令主線魯迪有呢個令自己唔想失去家人嘅行動連埋一齊睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞