無職個主角真係賤種嚟

768 回覆
786 Like 236 Dislike
我估佢意思係呢個世界有神
立誓果下會唔會得到神的見證
違反果下會有神罰 又或者有束縛
定呢個異世界同現實一樣乜9都冇

答案似係後者 至少d神唔係智障女神
兒童真心難接受
如果係成人嘅話,反感度一定會低啲(雖然都係反感)
其實開後宮唔一定係問題,睇你套野本身定位係咩
但衰在魯迪又要扮情聖,之後又好似懶係身不自己咁三妻四妾,果下好難頂.......
而且更on 9 嘅地方係用半季時間黎鋪陳兩個重遇幾咁純情,然後一集就推翻曬,敘事手法完全當觀眾弱智
我都想傾下個鋪排,佢上兩季已經半推半就咁食咗艾莉絲。如果唔係不舉,上季佢一早都食埋莎拉同貓狗公主。呢個咸濕人設由佢轉生細個一直都有鋪排喎,依家個個都屌到爆人設係咪套認真咗?

人係會因為身邊不斷發生嘅事而性格慢慢改變,反而我覺得咁樣係更加似一個正常人(會犯錯,仲成日用碌鳩去思考)。當然食咗藍毛後,突然個人開朗後係好撚鳩嘅劇情,如同影視巨星親口講咗天下男人一樣都會犯嘅錯咁樣,就當成件事完咗,我明白冇人接受到。

但係將個主角用其他後宮故事比較,大家個賣點都唔同。呢套睇一個會重復犯錯、後悔、再反思嘅人生價值觀,我覺得呢個先係個故事最吸引嘅賣點。
同埋係人出軌都係咁架啦
我自己就冇出過軌
但大家一樣聽左啲八卦新聞咁多年
都有一定程度嘅認知
一開始係人都 誇下海口 信誓旦旦
唔係點出到軌啫
分別係之後承唔承受到誘惑啫
自然有人承受到 有人承受唔到
咁點解啲粉絲接受唔到Rudy本性就係賤格
成日想借異世界價值觀唔同
幫一個心智3x到老坑現代人推卸所有責任
而且Rudy咪又係龍傲天底
成日遇難就有人扶佢支持佢包容佢又有美好家庭
你試下佢轉生於破爛家庭惡劣環境成長會點
所以我都唔明佢除咗轉生咗做人生贏家外
有咩成長過
影響左咪一樣照搞
想知佢係異世界拿出左咩本事出黎
但如果呢幾年男主唔係周圍玩而係好似7星咁日日學習裝備自己老豆洗死?

重睇啦,小說講咗幾廿次佢盡哂力,無後悔過

講經濟能力仲低能,佢有能力買到屋,你幾時去婚姻註冊處屌哂啲未有樓就結婚嘅人?
有邊套作品啲人係唔講大話
唔知樓主係咪每套戲每套劇每本小說都逐個角色拎出嚟屌佢哋唔守誠諾
首先我自己睇動畫同小說po
大部分人都對男主嘅行為反感
男主事實上係 淫賤 出軌 有戀童傾向
仲成日自我中心 自我憐憫
計埋唔係好多人會反對呢啲指責
至於點解你會覺得好多盲粉支持佢
咁唔夠一日就開左3個呢啲po
自然係得盲粉入黎

至於大部分人覺得有乜好睇
我覺得睇一件人渣垃圾
經歷三十年時光變返正常人
中間keep住承認自己係做錯
唔放棄變返正常人
呢件唔係容易嘅事
你重睇啦佢唔後悔只係因為佢睇開咗 冇咁執着「如果當時點點點」呢種思想 並唔係真係盡晒力

你連我屌咩都唔知就收返埋先啦我問咁多句你只係望到個「錢」字你係咪唔知咩叫人生規劃?
會爆post嗎?
希希
50歲(處女)
你重睇啦,佢打完無幾耐已經話盡哂力無後悔,唔係因為時間睇開咗

你所講嘅規劃的確都係錢
邊有話因為時間睇開咗你又扭曲咗我講嘅嘢wow ching 之後係佢成熟咗 相信一切都已經係最好 一切都係男主主觀思想 我講緊係實際上 佢確實可以更好 老盧迪咪出聲屌過來囉

規劃錢係好重要 學樓上巴打講 盧迪咁叻仔 又識得多人 慌死冇野撈咩 但問題係佢冇規劃 都冇考慮到條女想唔想/方唔方便結婚

比個假設你 如果男主最後去跟札諾巴揾食 姐係要加入西隆王國啦 咁西隆又係王龍王國附屬國 王龍同阿斯拉係競爭關係 而希露菲又係阿斯拉陣營 咁點算先?

又或者 王女最後如果因為結婚而真係唔比希露菲一齊去政變 呢個責任承唔承擔到?

唔好用上帝視角講之後劇情點點點 當下提出結婚嘅男主就只係唔經大腦咁就話要結婚 冇諗過實際情況
一個人食3個幻幻 你得唔得
臭雞黎喎
cls pin la
香的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞