無職個主角真係賤種嚟

768 回覆
786 Like 236 Dislike
女神坐上嚟 唔屌嗰個都ON99
點解女神咁熟手嘅
任何人都有接受/唔接受任何野嘅自由
但大部份人都冇能力去疏理自己嘅想法,更唔好講客觀評論,自鍾意就神作,唔鍾意就係糞作,鍾意自己唔鍾意作品嘅人係垃圾

無職係描寫一個人由無得救嘅垃圾>轉生後以為自己可以反殺>到認清其實心境決定一切,自己仍然係當初果件垃圾>到最後認真對待家人同自己嘅人生,呢個故事對比同類網絡小說係好出色
但因為目標讀者,加左好多商業考慮,例如唔需要咁多女之類
但喺網絡小說同青年動漫類型去挑呢啲骨頭係緣木求魚,等於去睇愛情電影問點解男女主角會相戀一樣
你老婆大肚
你應承佢唔會搞三搞四
如果管唔住個龜頭一開始就唔好講啦
白毛都自己話俾你包二奶
唔需要扮晒專一
同你叫雞差唔多
然後無好像佢老豆咁被人屌,大家都好鐘意佢
唯一屌佢個細妹就情緒勒索返佢轉頭
非處
佢老豆比人屌好似係因為無啦啦解散團隊
但到死老豆都唔認老豆做老豆
未來線死左條女完全斷晒六親咁
認真對待家人同自己嘅人生?好食好住有閪屌咪係
到死老婆就係個周街殺人強姦既賤種
講緊佢搞大女仆個肚時
咁佢老婆係米里斯教
你慌保羅冇同其他人打友誼波咩
你要連埋成個故事主旨睇,兩段都係講緊失去先黎珍惜
死老豆果part係後悔點解過去唔對親人好啲
未來線係從將來視覺令主角發現要對依家嘅親友好啲
咁除咗小部分人外成個世界的確覺得一夫多妻係正常喎
邊個用世界觀嚟同你講男主唔守承諾係啱?
用世界觀解釋返無職個世界就係可以好似男主咁有咩問題?
可以咁樣唔代表就係撐佢做得啱喎,點解用世界觀解釋男主動機=成個世界都係咁?

不忠拉去借錢然後打地圖炮成個世界都係咁重唔夠立體?不過好似有啲九唔搭八啫
現實有呢啲廢柴根本冇人會理佢
Attention seeker
佢講佢年輕個時係勁多sp,貓女劍王同精靈都係其中之一
小說係被動
動畫改咗
樓主同你講唔守承諾你班人兜去世界觀講一夫多妻做乜
自己離題在先仲屌人地圖炮乜料

我屌佢講完唔算數
D 人同我講個世界觀係咁
接受唔到可以睇返聖經
吓, 仲顛bo
睇Re0算
咁最後都係無失去嘛?講乜野失去先識珍惜,
佢又唔係老年期既佢,講到尾最後咪又係好食好住有閪屌
佢死老豆又係唔識自己振作
然後死老婆就唔識振作變賤種,
返到黎叫第二個自己救返老婆

講乜野失去先識珍惜,係故事視角佢根本從頭到尾都無失去乜野重要野
最多都係死老豆呢段,仲要補一句佢唔覺得自己老豆係老豆
揀老婆揀到RGB 色
講起回到過去,
點解唔回到老豆死之前
老豆唔重要
佢一直都當老豆只係個朋友+外人
死老婆先真正肉痛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞