無職個主角真係賤種嚟

768 回覆
786 Like 236 Dislike
睇到一半無睇 覺得好悶
現實都大把人婚後出軌
動畫有幾個老婆好平常
質疑保羅
理解保羅
成為保羅
超越保羅
大部份長篇都係好悶 (sao underworld悶到抽筋
搵唔到女, 結唔到婚

就出唔到軌
你用全觀讀者視覺去睇先會知道最後無事,主角只會睇到存在失去一切嘅未來
如果最後無事可以就返去批評前面劇情,你不如屌鐵達尼個女主角係因為知道同個窮撚扑完冇手尾,先會愛得咁刻骨銘心
丁蟹:「重點不是有沒有犯法,重點是浪子回頭金不換!

原來依個世界真係有丁蟹迷
原來同魯迪係手足
Paul live matter
唔係一般姨姪戀,係戀童+由細湊大喎
愛夏幾乎等於亞爾斯半個老母。
你老母同個仔或者老豆同個女搞埋一齊你都頂唔順啦

你意思係 你屌你家姐 或者 你屌你個妹 就喺一般平常嘅愛情故事? 定係我get錯你意思?

亂輪就係亂輪,喺我眼中無分程度

但亂輪喺歷史/小說/文學/傳記/甚至聖經都有出現,我唔會因為作品有呢d情節而屌9個作者/歷史人物

而我想講有班人呢頭屌蛇足 亂輪戀童母子,轉個頭又去睇蘿莉/兄妹/姊弟/母子 仲要圍爐打J,極度雙重標準 假仁假義
好似話回到過去有條件限制
佢個魔法要用本日記做mapping 之類
最多返到去佢寫日記嘅頭一日
on9,就係由佢視角出發先無事,
佢視角出發最多就係睇到本日記。
而且佢班女從來無遇過乜野真正危機
你話好似喬峰咁樣死條女或者楊過咁樣條女困左絕情谷底就話姐。
楊過結局都係好但中間過程都叫短暫同小龍女離別左18年仲要生死未卜

個主角班女根本由頭到尾都無事
誠哥(伊藤誠)是無辜的
老婆唔介意你都吹唔漲架
搞清楚返世界觀先
世界觀上係米里斯教徒先要一夫一妻
而簡尼斯就係米里斯教徒
但男主角係現代人,同米里斯教無關,所以佢自己潛意識個理解係一夫一妻制
但個世界上一夫多妻係存在既野黎
毒撚:個世界觀係咁
未來唔止一種,龍神都loop左無數次,而且設定上係因為人神先會有果個未來
成個故事就係想講因為主角take action先導向無事嘅未來,你就當佢係講聽日會好天訓喺球場個肥仔
肥毒柒發夢打飛機之作
冇錯,魯迪就係賤種嚟。佢唔係咩大聖人
只不過佢有好嘅一面,又有壞嘅一面,冇咩太平地好洗。
我意思係你要寫都要比心機寫
唔係同人講我個故事世界觀係咁所以要人硬食
仲要一般人世界觀係作者自己導入黎

原則上神鵰你都可以當亂倫,個世界道德觀黎講,小龍女係楊過師傅
師徒關係等同父母,套入去呢件事就係老母屌自己個仔

但金庸唔會一句同你講話依家呢個世界觀亂倫係無問題
你覺得有問題係你既問題,我話無問題就無問題。
仲要小龍女同楊過個關係套係現實道德觀無問題,都要晒咁多筆墨去寫
無職作者就要讀者硬食,知道讀者唔接受仲要屌返讀者轉頭
爽文係要開後宮架啦 世界觀會主動迎合主角行為
如果有個肥毒柒想發夢但揀呢套既話我建議佢睇多啲動畫
話時話,你宜家同你老婆點?我之前都有睇開
問題係輪回既係龍神唔撚係主角
咁係主角角度佢就係無失去過任何野
咁你講乜野失去先識珍惜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞