無職個主角真係賤種嚟

768 回覆
786 Like 236 Dislike
呢位ching又乜撚野事?我一路都話佢冇遵守到承諾有做錯喎,係屌條傻鳩講其他野唔撚valid

呢個故事就係個超級大爛人,有機會重黎既故事,
有佢爽同賤既地方,但呢套野係睇佢點改過,點轉個mindset ,都係嗰句,要打飛機睇手機俠呢種夠啦,唔洗睇埋啲又死老豆又畀人打穿個身呢啲野。

而事實佢hit過手機俠呢啲,日撚日咁多動畫,你地有冇諗過打飛機以外既原因令呢套野咁紅?唔知既話唔識睇下其他人點賞識呢套野既原因?

而且,你都係邏輯賤種,丁蟹講呢句用黎打甩佢既罪,我完全冇講主角冇犯錯,都唔知你地做乜撚
又睇班毒撚個老婆(幻想)俾人食咗發曬癲
講到最後就係唔聽人講野
Steins;Gate岡部都係有人幫,
但唔會寫到我覺得岡部同無職主角一樣廢。
因為佢真係有經歷過乜野叫失去,即使最後大結局係大家都冇事
有返嘅話係咪即刻離婚
下季仲有隻小火龍嚟緊
呢個故事就係個超級大爛人,有機會重黎既故事,
有佢爽同賤既地方,但呢套野係睇佢點改過,點轉個mindset ,都係嗰句,要打飛機睇手機俠呢種夠啦,唔洗睇埋啲又死老豆又畀人打穿個身呢啲野。

重點真係 浪子回頭金不換
你根本分唔開 你覺得 同 故事邏輯 兩者分別
你可以覺得任何野好唔好睇,亦可以覺得點樣寫先係最好,但故事邏輯係閱讀理解嘅問題
我覺得郭靖夫婦死守襄陽係弱智,同金庸係為左將佢寫成民族俠義英雄而咁寫,呢到係兩回事
作者安排死老豆+未來自己預知bad end,係為左營造主角成長嘅契機,令佢珍惜眼前人,呢個係純粹閱讀理解基礎
但你可能覺得要主角真係成家死晒先突顯到珍惜眼前人呢個主題,呢個係你自由,我冇意見
基本上睇得呢套野既人都唔會否認主角真係賤種黎
正因為佢係賤種所以呢個故事先會成立 所以先會咁好睇
一日都係呢隻衰手做乜要發誓
現實中好多人都係咁
口講一套 身體很誠實

但我覺得一開始肥宅成年人想色色細路女已經好噁
而家只係咸濕包二奶三奶反而還好
有能力嘅 多幾個女人有咩問題
女人有能力夠強嘅都可以 多幾個男人
動物嘅本能 唔通搵個矮毒窮個成世
仲要中世紀 個妹成日叫主角屌佢 唔屌個妹 已經好勁
重點係樓上講到now 佢唔係就係賤種咁

佢本質係賤種 永遠都係賤種 狗改不了吃屎
rudy(動畫進度)係仆街係事實
無職好睇到仆街都係事實
連主角都覺得自己係垃圾
自我形象要去到好後期先擺脫到前世個肥閪
支持樓主 以後香港邊個離婚就捉撚晒去打把
男主根本情緒勒索專家
當年老豆有二奶已經情勒佢老母,佢老母真係生舊叉燒好過生佢
傻閪樓主喺動物台開po笑人毒撚攞優越感
一樓明顯係講緊無職世界包二奶係好正常
佢完全冇提過承諾呢樣嘢喎
你又肯定佢答緊樓主守唔守承諾呢個問題?佢係quote樓主講呢段嘢嘅?

所以最後都係要問返你男主唔守承諾扯去同個世界係咪任借錢做乜囉
入嚟動物台留言笑人毒撚攞優越感
再講大把作品真龍傲天開後宮
我要代入都唔會代入魯迪條肥宅
咩每季一季入面唔知有幾多個老婆啦
咁賤種都要睇程度既
主角就係一個賤種慢慢變成一個好既人
至少主角肯去理解 肯去認錯 肯去改變
依d人唯一贖罪方法就係死左佢
想問你有無諗過套作品入面講既就係你呢種人
但老實講
佢會負責任同好好對待啲老婆
已經子異世界轉生中既清流黎

其他男主唔係唔清唔楚拖住啲關係
就係一陣溝一個 溝完完全唔負責理條女
魯迪佢肯講清楚
有爭扎過
已經好過好多其他異世界轉生類男主角

而且無職其實好強調一樣嘢
就係異世界價值觀同埋現實世界唔同
佢地除左信教既人其實冇一夫一妻制
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞