產後抑鬱真係唔係講玩

680 回覆
3558 Like 128 Dislike
連登仔由10幾歲到幾十歲
證明連登真係好多弱撚智
🤣🤣🤣🤣🖕🏻🖕🏻👍💀
同意你重點注意病情
但是生仔之前自己有冇準備都好重要
有冇全面考慮更重要
如果有深思熟慮
我相信產後抑鬱嘅情況絕對可以大大舒緩
甚至可以避免
連登班反社會人格仇男女網民真係雙重標準到黐哂線
劉馬車都係精神問題
但就一啲都唔同情
女人殺男人就要同情
仲可以擘大眼叫你唔好扯去男女議題度
明明就已經證明咗係女性霸權
女人大撚哂
道德是非觀都可以大細超

劉馬車M記再度復活,幫大家炸漢堡包、炸新地奶昔
https://lih.kg/3729599
唔係咁易架。葉師父

生小朋友變數係好多

每一樣變數 足而令媽媽產後抑鬱

無諗過小朋友突然早產 要訓icu

無諗過自己會上唔到奶

無諗過老爺奶奶突然唔湊孫/搶住湊

無諗過19工人會突然唔做/做得咁差

無諗過老公明明話會幫手 最後都係無幫手

唉 總之係好多野煩
本身性格都好影嚮。

我老婆本身緊張大師,有時幫左佢,都會話呢樣唔岩果樣唔岩(其實我懷疑根本佢有少少OCD)。
我覺得咁樣可能又大d risk。
依家就真係緊張d ge, 好多多人都想入名校又乜又物
我覺得上面有人講得岩,有時都係因為太多比較。
女要富養嘅結果
寵壞哂女性
令到女性懷孕前後仿佛兩個世界
懷孕前係公主
懷孕後發覺原來要付出努力
期望落差巨大

所以正確嘅價值觀一直係男富養、女窮養
重男輕女
先可以鍛煉到女性嘅抗壓能力
其實我覺得最緊要係要比機會個小朋友。
唔好話人地想學野但係冇錢比佢學。

講真,連登話自己父母冇push自己果班算尻數吧啦,push左一定會人中之龍咩
你呢啲傻9都無腦
咪就係。
個個葡萄班公務員,同埋教師,護士呢類垃圾工。
ACO就成班人尻衝,一定fg有50k啦 lol
呢度都都冇預過理性討論…..

就算Reddit都多少少認真討論。
邊關事呀
中式刀你淨係識菜刀

就係因為尖頭好易用嚟刺傷人,所以禁哂
幾有中國特色
其實冇講錯
當年讀書都問過呢個問題
最後得到嘅答案係
[希望你有一日可以做到權威]
而家個仇男女性霸權社會
真係冇咗認真討論
明明我講嘅嘢就係最有利全社會
只係班仇男女人唔服氣要鬥氣鬥到盡
唔使講情緒病產後抑鬱,我諗條傻鳩以為女人period發脾氣都係因為本身脾氣差唔撚知荷爾蒙嘅影響
現實應該係啲肥毒柒,女人手仔都未掂過
咁你放心 我自己都有抑鬱
但唔似你地日日怨天怨地
啲女人有左一定要話抑鬱
玩撚死條佬
其實真係
又有機會重刷吊金龜
有種產後抑鬱係一年後至出現
不過案中嘅女人生完一直有睇醫生
仲因為病情問題 端午節至quit工休養
每個人處理方法唔同感受唔同
你叻啲處理得好啲 有個名叫做high functioning depression比你
亦都有人完全處理唔到function唔到

你呢啲無知嘅留言幫唔到任何人,唔好喺度鳩噏自我感覺良好
你條beta男識唔到好女仔咪搞到自己眼界咁窄囉,
成熟既人會控制好自己性格,性格樂觀。生仔咁大件事,要有成熟既性格同心理準備,自然就唔會咁鑽牛角尖搞到自己痴撚咗線

利申:老婆隻豬我食,性格温順,已經生咗個,無婆媳糾紛
理想與現實
細路成長階段遲咗少少
可能已經狂搵原因/催谷追進度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞