產後抑鬱真係唔係講玩

680 回覆
3558 Like 128 Dislike
具體
情緒病呀天才
資源有限 想將更多資源分配到女性到 咁男性既資源必受剝削 你清醒些啦
港男咁低賤,殺咗咪等同踩死曱甴咁,應該冇罪啦
其實點解上一代都係咁生 都無呢啲問題
仲要閒閒地生2-3個
最on9嘅係幾多人仲想係度講道理
女人一句抑鬱呀仲會唔會同你男人講道理呀
因為啲女人越黎越估惑,搵多啲藉口殺男人
我睇左1970-2000 香港殺人summary 勁多老母扔個b 落樓 應該都係產後抑鬱
痴撚線點解無啦啦講左去而到
好啦當我免費教logic
為左令到個討論唔好悶親大家,我決定學你用例子

溫書會攰
攰會想瞓教
瞓教會瞓過龍
瞓過龍會無左份工
無左份工會無錢食飯
無錢食飯會餓死
所以你餓死係咪因為你溫書?

你個推論叫Slippery slope
係啲小學雞用黎論證方法
如果因為睾丸素少而又導致有抑鬱
咁腦功能受損係因為抑鬱定因為睾丸素低?
你係咪論證到所有睾丸素低就等於有抑制?

Wtf做乜9係到
同埋你唔係好勁咁想論證人地講野on9就用情欲同抑鬱比架咩
點解會變左做性欲低會抑鬱跟住一埋從而?
上一代買樓又易d,內卷又唔係咁嚴重,加埋大家都戇鳩鳩冇乜讀過書咁,咪生囉又冇壞,而加呢一代競爭咁激烈,加埋ig,thread 邊度都睇到人好既一面,左比右比,唔抑鬱都難啦
你個陣係抑鬱定思覺失調?

我有個朋友有思覺失調
佢係會幻想有人想殺佢
幻想佢家姐比鄰居殺左
女人成日都好撚情緒化,煩到癲
體諒個殺人兇手
香港人2024都信中巫醫風水啦
其實你係到包拗頸

不如去睇下啲精神病人嘅分享啦
了解下而啲病唔係你諗到咁簡單

咁大個人,咁個咁資訊流通嘅社會入面
井底成咁仲覺得抑鬱同性欲強可以撈埋一齊講
通常思覺失調會有幻覺同妄想,抑鬱反而係唔想做野無動力。啲人乜9都瀬抑鬱
咁你而家又當全部產後抑鬱都係殺人兇手?
都打橫黎既
對住佢地 唔使產後都已經會抑鬱
咁如果唔係個個都會殺人,即係可以自己控制行為啦。咁擺明條女有心殺佢老公
其實抑鬱同殺人好難扯埋一齊
最多可能係絕望個陣想解救其他人
但而個行為同抑鬱本身好細關係
簡單黎講絕望個陣會想自己死定同其他人一齊死

不過抑鬱本身可能同時有其他問題,例如思覺失調
加上有暴力傾向
體諒殺人兇手
明明老公先最無辜 咩都唔知就比個癲婆殺左
可唔可以分享一下康復過程?
又點樣克服自己去食藥睇醫生?
我知好多人明知自己係有問題,但偏偏唔想睇精神科醫生
呢樣你又冇講錯
可能呀媽只係見唔到個仔喺屋企就本能上痴咗線
講做抑鬱反而可能令人諗錯方向

再送多個比你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞