產後抑鬱真係唔係講玩

680 回覆
3558 Like 128 Dislike
打返生嗰間醫院產科 未必會係去精神科嘅
話唔定有心理學家嗰啲都幫到手呢!

你仲好認同自己?
所以我咪建議你出post囉
邊到見到
而家d 連登仔真係人講佢又講

呢幾隻字咩意思其實明唔明?
理性討論點解香港咁多荷爾蒙失調
搞到咁多產後抑鬱
但班女人傾都廢鳩事
係咪防止產後抑鬱
防止方法係咪得唔好生
先唔講懷胎十月有幾辛苦,生咗佢出嚟唔少要辭埋份工仲要管佢衣食住行供書教學到佢讀完大學出社會起碼都幾球嘢。仲要千祈唔好旨意有任何回報,睇連登就知,唔少出咗社會佢仲會忘恩負義話你廢老對你大小聲掟你入老人院
係。抑鬱係自殺、自殘、做嘢冇動力、唔集中精神……
思覺失調先至係有人同佢講嘢,佢有幻覺,所以會去殺人。
識人係抑鬱加思覺失調

香港人太大壓力,加上好多人都好mean,呢種負能量不斷咁樣影響埋其他人。
明明好小事,但係啲人嘅反應就會好大,然後互罵。例如,落雨把遮唔小心整到人。

仲有,自己鍾意同人比較,其他人又好鍾意評論,judge人,點解你唔咁咁咁做。心理質素差少少,都好難頂到其他人嘅言論。

加埋,喺香港生活壓力都大。

另外,社會係對精神病人有歧視。當然,我亦都識人係拎白卡,唔做野,都冇人夠膽炒佢。乜人都有。但係,好多人,都唔認自己有精神病,或者唔接受自己有精神病,覺得自己好正常冇問題,同埋精神病係黐線,係弱者,所以唔會去睇醫生。
其實係腦內抑制物質分泌唔夠,係病黎
同埋經常懷才不遇
唔係老豆老母廢一早發達
點得出呢個結論

你有無讀過書 諗野只識亂咁spin?
同意

其實殺人犯都係多巴胺分泌唔夠,先有殺人衝動

其實佢地有病,係無辜
唔好咁講
你睇吓正負評
啲人費事嘥時間同啲戇鳩邊緣人嘈
連登多左咁多呢類戇鳩仔
連登嘛,唔意外
產後抑鬱就可以合理化殺人?
個老公好慘,比個老婆殺死左,你班撚屌女拳仲要話個老公喺老婆有抑鬱果時冇關心佢,搞到佢發癲,好似講到個老公係自己申請比人殺死咁
你都on撚鳩
抑鬱還抑鬱、殺人還殺人
兩回事嚟
個個抑鬱又走去殺人?
荷爾蒙引致人走去強姦又得唔得?

就係個人仆街,抑鬱唔係理由
結論嚟講
最合理嘅做法就係鎖住個女人,想屌想生仔就屌,唔想屌就關入鐵籠

可以保障返人嘅安全
產後抑鬱以前有,外國都有
樓主話要重視產後抑鬱就話佢合理化殺人
做乜撚嘢
https://youtu.be/6oTpK_VNx5Y
呢個po好正
樓主叫人關注產後抑鬱
有一大堆on9仔衝出黎屌樓主覺得有產後抑鬱大撚曬殺人都ok

仲要唔自己logic fail到仆街果到好笑
呢個po好正
樓主叫人關注產後抑鬱
有一大堆on9仔衝出黎屌樓主覺得有產後抑鬱大撚曬殺人都ok

仲要唔知自己logic fail到仆街果到好笑
都係靠要屋企人帶/呃佢地去
冇人理或者獨居個d冇得搞
咁即係駛唔駛坐監
謀殺定誤殺
又想合理化女權
你痴撚線做咩都得就要人體諒
有冇人體諒過要照顧一個痴撚線既老公
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞