產後抑鬱真係唔係講玩

680 回覆
3558 Like 128 Dislike
所以單親老母二手貨更加冇人要就係咁解
認同
係其他人角度黎講關我地撚事咩
又唔係經我地手 你死你事
女權又贏。屌你老母
呢d賤女人 判終生啦 唔好放出黎害人
好就女人。唔好就累人
仲要死埋個隻
你用常理apply 劉馬車強姦公平咩?
抑鬱只係弱者既籍口

不過女人用多d

人人都有情緒, 生活點都要繼續, 我理得你打飛機又好, 打拳又好定打人都好, 平復番情緒係自己既責任

點可能一句抑鬱就當其他人欠左佢
2024年仲可以有咁多人誤解抑鬱
又係女人
樓上有巴打講得好, 好似強姦犯禁, 其實佢地都係受荷爾蒙影響, 禁唔通我要去同情強姦犯?
完全明白樓主嘅意思
我都相信個女人係產後抑鬱先殺佢老公
唔係有乜野深仇大恨
所以社會同法律都唔應該視個女人做犯人
相信有樓主幫手洗白
個女人好快就會無事
唔洗經歷警方調查同法律審訊呢啲程序
因為女人生完仔有抑鬱係大撚晒嘅
人哋講荷爾蒙影響情緒
你就講生仔要考牌
九唔撚搭八,咁你老母考咗未啊?
呢邊講緊抑鬱症成因
唔係合理化佢行為
大部分連登仔喺呢個topic同班廢老一鳩樣
覺得抑鬱症只係心態問題
覺得好多人鳩話自己抑鬱就當埋真正有病食緊藥嘅都係扮嘢係自己廢賴有病
然後出po笑鳩你
果種自以為是嘅嘴臉真係嘔心過港大女畢業生搭蓮蓬lin
咁講真,產後抑鬱可以係生理因素。

雖然講真,香港有幾多人真係開開心心咁生活鴉。
咁個女人有求醫 有食藥 都照殺人
咁係個病恐怖定女人恐怖?
幾時要叫你同情人
幾時有話過產後抑鬱殺人唔駛負責
連重點都睇唔清 你幾大個?
傻閪扮盲 你老母生著你呢啲弱智真係慘
其實好多老公現實講野都好似呢度啲連登仔咁尖酸刻薄
可想而知結婚生仔令幾多女人無盡絕望
個重點咪係產後抑鬱之後做既錯事都唔值得同情

唔需要幫手諗落去點解佢會禁做, 有無人幫過佢, ….

個女人殺左佢老公, 唔係無辜, 就係禁簡單
個仔同四大長老就真係無盡絕望喇

累人累物累社會嗰d都應該係咁
而且越多同情佢地
唔一定向好個邊發展
有機會只會令佢地覺得更加無做錯

好多情緒病、或者嚴重d 思維失調都係類似

情緒病慢慢嚴重就會,有d認知覺得係真,平時從來唔咁樣認為
當然伴隨係負面情緒

之後嚴重d 思覺失調,就係直頭完全唔知自己個認知點解會咁,正式「鬼上身」咁(只係個形容)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞