產後抑鬱真係唔係講玩

680 回覆
3558 Like 128 Dislike
其實男都慘,女已經有好多現有follow up,男永遠少被關注,通常又要扮冇野,應該順手檢視埋男性心理健康,唔係後知後覺
喺香港地鼓勵生育本身已經有問題
由得佢自然人口老化就算啦
病患有冇覺得自己大曬都唔係重點
其他人冇可能無條件體諒/原諒係事實
自盡可能影響嗰一下
但佢地一日存在就係帶來長期影響 永無止境
長痛不如短痛
你有冇發現男既有精神病殺人同女既有精神病殺人 兩邊既評論差別好大
咁都俾你spin到去男女平等 你呢種思維千祈唔好生仔
廢post
啲人問具體例子樓主唔理
剩係加入罵戰
唔緊要 你有病大家都會體諒你
上網鬧下好啦 千祈唔好周街殺人
你叫連登仔體諒女人仲慘過攞左佢地條命
去健康院個陣提出有症狀,佢哋會轉介啱嘅服務
比啲自命不凡嘅on9仔認清楚佢係on9 仔嘅事實都好嘅

至少比佢知道佢諗嘅野根本不容於世
知個醜字點字唔好出去講埋而啲野
真 要好似你老竇咁當你老母地底泥 唔俾飽飯佢食先係文明既表現
原來要 社工/醫生,先會體諒他人 希望你現實唔係咁樣啦~ 只可以話
爬文plx
同表弟share ac 又要每次都話你知
而人廢言,香港呢一代靠你喇
就咁睇,唔係話寸佢地,但睇個言論似係比無老母更可憐,先會講到咁負面既野,想拉埋人落水

說穿了,很慘
會想殺左個B
真人真事
你呢個講法好危險,係因為心理質素你暗指係能力、可控
如果你說法係100%啱,即係一有情緒問題,就係能力問題;咁你諗下 1 合唔合理;2 病患會點諗?

引伸比喻,你有濕疹,都係話心理質素影響, 你濕疹即係你心理唔夠強大導致免疫力差,你有咩感覺?

你出發點都唔係理性討論啦,想踩低人? 問心啦你嘅發心係點
或者好撚無知
甚至仆街
因為唔洗負責任
I am sorry
真心feel sorry....

你係有份受影響o個個,即係都係受害者,某程度上你都係呢種病嘅受害者

咁我地討論出發點,好唔同

亦唔需要認同我地論點,
加油,有需要時尋求協助,宗教又好心靈又好,慢慢改變一步一步會好

當係人生課題,每個人都有d 課題

抱歉你嘅課題咁難受 加油
歲半bb已經好好湊,擺明條女精神有問題

生完之後過咗成年都仲係叫產後抑鬱?!叫思覺失調(痴線婆)就差唔多
答咗啦,你想回應你想聽既野,即係想引起罵戰? 咁你唔好討論了
你易地而處,如果個女人係你屋企,你呢段野,自己睇返咩感覺

希望你變好
啱,希望你現實唔好咁on9喇
弱智

病食藥醫都唔俾

你乜病都唔好睇醫生食藥,你發燒因為你唔夠抵抗力,唔應該生存
出你老母呀出 以事論事咋傻鳩
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞