Supper Moment重歸香港樂壇唱《無盡》 網上近乎清一色負評 Sunny:「無錢點錄音?」

624 回覆
27 Like 672 Dislike
我都記得普遍香港人當年冇乜屌/唔支持GEM
見佢金魚GEM都幾可愛下
開紅館都好多人支持
上我歌又好多香港人支持

香港觀眾其實冇爭佢啲咩交代
佢又唔屌返香港人
佢走左之後香港人都冇乜屌佢,係唔睇佢啫
各行各路咁囉

真係俾好多人屌嗰啲
好似的士陳,炎柱大哥
GEM幾時有過呢啲體驗
一開始賣信念賣夢想
轉個頭去奶
點會冇問題
kolar我10幾年前有個中學同學好鍾意佢地
佢哋以前淨係喺街頭表演,完全冇人識
辛苦左幾多年先上到黎
唔似得其他Band咁唱一兩首就彈起
鬧我地『搖滾叛徒』都係另一種稱讚!連搖滾都背叛埋,咁真係無人夠我地搖滾!哈哈哈!

好撚型呀

好撚wok(唔識發音rock) 呀
你依一下
黃絲公務員冇故中晒槍
背棄了理想 誰人都可以
那會怕有一天只你共我
Stephy mirror又冇罪?
駁唔到
連登仔:我就得啫 佢憑乜?
你都唔好咁執着啦
人地眼光只望大陸, 你就無謂留戀
佢連自已fans 係咩人都唔知,算啦

無盡 已經 盡左,同 Beyond 而家係大陸做一樣,根本係另一樣野黎。
佢哋都有其他收入來源
Sammy幫其他band做監製
Robin教結他
Singz做演唱會結他手
Michael做工程,之前做會計
而家佢哋仲搞咗間bar, 得閒又搞下市集

喺Concert佢地有講過唔係為錢夾band
因為如果為錢搞Kolor嘅話
會令音樂變質
咪係,ToNick Kolor夠到而家都唔上港台TVB,到頭來咪又係一樣可以走世界tour,一樣大把人請佢哋表演。仲要人哋嘅tour真係去英國澳洲嗰啲而唔係中國版圖入面周圍走
咁香港都唔係人人鍾意/ 聽佢地
比起上嚟就唔止10倍, 可能100倍
你意思係喺香港搵錢就較有道德?
有道德既係講緊TVB定Viu?
陳奕迅演唱會前有無特登拍條片單打d fans?
做pop singer唔駛顧呢d野囉

喂,你rock band黎架,無晒態度邊撚到有fans架

講到連登仔囉把槍指住佢唔俾開show咁
回歸show?
真世界巡迴
世界變了樣 世界變了樣

沒有不可轉換的對象
沒有不可顛覆的信仰

聽Dear Jane/Kolor好過
唔好搵阿gem同佢哋比啦
利伸先我唔鍾意阿gem嘅
佢19年前已經北上搵銀
留意到佢一直都冇講過啲奶到盡嘅說話
甚至乎咁耐以來都冇出過聲表態
佢嗰首乜乜馬戲團定動物園擺到明係串大陸(但唔知點解佢哋聽得好開心
藝人要搵銀無可厚非
但串到爆同埋奶到盡就肉鳩酸
想知你聽開咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞