Supper Moment重歸香港樂壇唱《無盡》 網上近乎清一色負評 Sunny:「無錢點錄音?」

624 回覆
27 Like 672 Dislike
好撚慘 遊行都去埋俾人當藍屍咁追住嚟屌
捱咗15年先爆咋之前真係個個靠另外有job先做到宜家
轉移話題?

你係「濕鳩」個thread入面同我討論黃屍同王苑之。

係你轉移定我轉移?

果然面皮夠厚嘅,尷尬就係人地。
藍你老母 去埋遊行都要比你地屌?
點逼?CD舖唔賣佢D碟?電台唔播佢D歌?串流唔上佢D歌?無公司簽佢?無廣告商搵佢拍廣告?

又唔係喎

到頭來係佢同舊經理人一齊返大陸
唔太關事
林家謙都係自己簽自己
更早的林一峰都係
無中公司最多係無咁多資源去宣傳
但做歌派台總有機會
唔好講一般人或者啲Hater啦, 以前同佢哋有一齊玩下嗰啲Band都無再同佢哋玩啦, 出嚟遊行又點? 民主歌聲獻中華嗰班都有辦你睇, 而家做緊咩先最緊要
跟你個理論舉例喎
咁又唔岩
即係你既理論錯啦
自己打自己咀吧咁趣緻
依家係大陸開show人山人海,舔共無悔啦
當年apple music spotify呢D網上串流音樂都仲未興起,要自資出CD發行成本多
仲好講鐵樹蘭依家濕鳩毛聞先賺錢仲鐵乜鳩樹蘭
Eason 莖軒都ok
人民幣真香

兩度都搵有咩問題?
整番個時間線先

你班盲反一開始係屈佢哋係藍 屈撚唔到
因為人地2019係有出黎遊行
根住你班人開始話佢哋上TVB 屈人係「搖滾叛徒」
之後出咩show都俾人屌藍
佢地忍撚到果時先出果條係黃店拍o既片
之後你地班友又屌 人地先真係上番大陸
喺大陸唱歌搵錢又幾唔道德?
RMB Rock 囉
搖撚準備
咁我想問佢唔道德嘅位喺邊?原來同唱歌搵錢喺香港做道德,大陸就唔係?
點解唔可以食兩邊?即中國人唔可以去其他地方唱歌搵食架?咁美國歌手係唔係只可以喺美國搵食?
繼續唔回應做音樂我相信好多人都唔會理,又要抵唔住頸串柒柒咁拍條片搞到自己冇路行
發覺佢哋冇人夠膽覆呢段時間線

親愛的珍妮真香
616出咗一日,之後個龜頭縮撚到落老母個閪度
就算話做音樂要錢條片,少少表態都唔敢講啦
做乜柒啫想扮中立唔想take side咪認
無發覺做中立黨無出路之後索性直接擁抱大陸之嘛
屌柒佢唔係淨係佢take side嘅問題,係佢地猶抱琵琶半遮面想食兩家茶禮又唔認肉鳩酸
以前蒲吧,九展年代,supper moment, kolor, tonick
另外兩隊同濕鳩一比,好撚大對比吖嘛
kolor唔使講啦,tonick都係搵食,但無濕鳩咁撚肉酸喎

仲兜唔屌柒你正視聽都唔撚得嘅
香港人雙重標準不嬲
珍妮就算啦不嬲藍,仲有,依家講緊濕鳩毛聞,唔好講其他野離題,譚詠麟,周柏豪,勾洋鎮華都擁抱共產黨架啦你講其他人,同濕鳩毛聞柒唔柒係無關係架啵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞