Supper Moment重歸香港樂壇唱《無盡》 網上近乎清一色負評 Sunny:「無錢點錄音?」

624 回覆
27 Like 672 Dislike
香港係咪大陸一部份?
禾地刀錯鳥
其實佢啲嗌自由夢想只係節目效果
心底13年已經醉薆共產
終国人是要管的
初初會覺得咁叫隊band好唔尊重
原來係真係濕鳩
你地食開屎姐
唔好代表聽開歌既人啦
個問題根本唔係香港大陸
個問題係你知唔知自己賣乜先
果d咩自由夢想革命
佢仲唱得出口果下好野
當初聽果班走既走坐既坐
唔係既都盲目哂啦

2013年 《Supper Moment世界變了樣演唱會》opening
陳奕迅都無問題 Supper Moment 有咩問題
佢top?你搞笑?
自己賣呢d野上位
轉頭話人幫佢扣帽子
真心好笑
kolor 去埋外國開演唱會,19就大陸開完返開香港已經高下立見
不過我唔否認佢地係大陸搵錢應該搵得多過kolor, kolor 真係靠香港班fans 撐住,而家係外國開到都係有班支持開佢地既fans 移左民,不過真係希望佢地可以靠住呢次紅到去外國
咁香港有幾多錢俾到佢地?
一個廣東都多過香港啦
咁班黃屍點解要打爛曬啲交通燈?
你爭取民主關我撚事?
[演唱會現場] 《Supper Moment世界變了樣演唱會》

去年在藝術中心首次看Supper Moment,穿著西裝下班後趕到會場,眼前是大批年青人,站在其中,特別顯老。那一個晚上讓我認識到,Supper Moment代表著年青。
一年後,在star hall內,穿上便服,企足全程,在Supper Moment的音樂下,過了很年青的一晚。

演唱會由宣示對社會不滿的片段打頭陣,舊香港演變到新香港,進而到國教風波、免費電視牌照事件,梁振英的「順得哥情失嫂意」soundbite在starhall再次播出,全場的噓聲,噓得比同樣在片段現身的阿奎諾三世更厲害。熱血、反建制的開場,在一般港式演唱會絕不會看到,這就是青春的本錢。青春,亦體現在歌曲本身,Supper Moment的歌最常用追尋夢想做題材,聽了這麼多年演唱會,或許,聽得最多講夢想的歌就在今晚。
青春,通常都很好,但青春,往往缺了點經驗,也容易出事。首次做大型演唱會,走位過場播片有問題,甚至太多講野都可以理解,但這次演唱會的最大的問題,不在rundown層面,也不是音樂上出錯 (整晚的結他bass及鼓都很不錯),而是Supper Moment團隊未明白一枝咪的重要性。聽演唱會,音樂好固然重要,但說到底,大家最想就是好好聽歌,聽覺上的享受至為重要。Star hall音響差,有睇開演唱會的都知,但去到枝咪完全唔入聲,的確非常罕見。
佢應該係果d開口埋口代香港人向日本人道歉班蠢鳩

上次先幫完milk milk道歉
真,上面都講人各有誌,你要揾錢奶鞋底未認。
又要想食兩面茶禮,又想繼續自由夢想革命,又想奶人仔。 同期幾隊band 得佢哋係咁。
唔緊要
大陸不問實力
只求忠誠
我就好簡單 當初佢地唱無盡 唱出自己心聲
咁我欣賞佢地 所以咪支持佢
後尾發覺佢地言行不一 再加上對自己fans冷嘲熱諷
咁我咪放棄佢地 唔再聽佢地嘅歌
咁樣叫打佢落地獄?
Ba La Ba La Ba!Ba Da Ba la Ba!
咁似林二汶既
音樂無分國界
唔準你咁講 佢賺藍養黃架
其實諗返轉頭得佢地一隊上去奶已經唔錯,起碼其他真係無忘初衷
Stephy 彭秀慧 張敬軒 古天樂為錢奶共 = 大家明就明

當然明啦,我鍾意就黃丫嘛
粵語人口1億左右喇,計有消費能力得1成好未都有千萬如果佢哋肯唱國語歌,市場大多10倍
唔係有無錢既問題
係你食相難睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞