Supper Moment重歸香港樂壇唱《無盡》 網上近乎清一色負評 Sunny:「無錢點錄音?」

624 回覆
27 Like 672 Dislike
我一直都覺得佢係黃架
不過係唔中意佢變成RMB band姐
Feel到你條廢柴駁唔到諗住扮中立
你班盲反一開始係屈佢哋係藍 屈撚唔到
因為人地2019係有出黎遊行
根住你班人開始話佢哋上TVB 屈人係「搖滾叛徒」
之後出咩show都俾人屌藍
佢地忍撚到2021果時先出果條係黃店拍o既片
之後你地班友又屌 人地先真係上番大陸
佢要臭蟲論
大陸唔好咩
屋又大D,空氣又多D,又多cam又安全D
俾個情景你諗
有個好friend嘅兄弟大家都keep住聯絡,甚至佢出事嗰陣都會支持佢,跟住又一次幫完佢之後個兄弟係咁屌你話你幫得唔夠,跟住佢忍,之後第二次無啦啦個兄弟又開IG公審屌柒佢,明明咩都冇做過,嗰陣佢已經覺得好心灰意冷,然之後喺佢最辛苦嘅時候有人安慰佢,跟住就同另一邊friend咗

如果代入你嘅意思即係你條女無限次俾人中出日日幫人含撚,3p屎眼全部玩過你都要堅持你自己好愛佢?
你覺唔覺得自己講出嚟好撚on9
咁上下
我諗你真係乜都唔知
我就無理佢地政治既,其他人點睇我就唔理
我只係想講佢地變地底泥只係因為個條片
佢地完全無PR幫佢地諗咁樣做有咩後果
佢條片一出,D ig媒體全部一寫,個個插到on9
如果當初佢地無視冷回應,返大陸搵食,都絕對唔會變到依家咁
咁咪揀好正專做大陸市場囉
番黎香港彈出彈入做乜柒, Gem都唔會咁啦
番得黎預左比人鬧
香港無音樂 得娛樂圈
sm d歌真係唔錯
一定好過果隊垃圾dear jean先啦
出埋d垃圾罐頭歌呃飯食
何韻詩 黃耀明 黃宗堯下場係點
笑死,自己唔計話人錯例子
你為駁而駁黎講weak左少少
我都聽過d衰劏人死牛上庭時咁駁
你理得人地,人地去海外搵錢你吹?
韓圍識分身?人地全球都開演唱會啦
鬼叫香港人孤寒
以前都仲叫有D人買下碟
而家一個二個免費仔,最多每個月二三十蚊聽串流,落到歌手袋少之又少,唔靠開show拍廣告拍戲拍劇的話,綜援都有資格攞

而即使外國歌手都唔係個個TS咁紅到全世界,可以靠賣歌養起咁多人,咪又係邊到有音樂節又去下,邊個請去表演又唱下咁,可以大紅大紫的好少,中途放棄的數之不盡
咪就係,起碼前特首CY 未親自多謝宇宙漿喺自己低潮時很想同佢說聲加油啦
唱一路向北好過啦
九唔搭八
共創新篇啦
你個例子真係太廢喎
97前賣唱片賣閃卡都得添, 依家仲有冇得買
邊個同你講以前得香港人市場?以前得香港發展咗,所以海外華人都係得香港揀,咁反正都要食埋海外先夠食,食大陸有咩問題
咩咁上下

你可能唔知,CD舖一直有賣佢D碟,今時今日信和都仲搵到佢D碟,佢簽果間香港唱片公司到2019年先分開

係14年左右佢選擇將個重心放係中國大陸、上我是歌手等各大陸節目

kkbox、moov等香港主要用到的平台都有佢D歌可以播放

連選擇唔再去叱吒都係佢決定,逼D乜?
你講到食兩邊咁輕易,大陸又容許咁
咪問下大陸俾唔俾奶緊大陸果D去奶埋台囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞