Supper Moment重歸香港樂壇唱《無盡》 網上近乎清一色負評 Sunny:「無錢點錄音?」

624 回覆
27 Like 672 Dislike
大把band 搵錢, 職業黎, 搵錢好正路
仲有啲band紅咗會曲風變pop 配合市場

但會唔會開口同fans講, 我夾band係想搵多啲錢, 所以邊到多錢就serve邊到

我覺得咁唔會係大眾對一隊band嘅expectation
特別係佢叫人追逐夢想依家邊咗追逐財富

講到尾, 太on9, 可以包裝好啲但又受唔住氣
你食撚屎啦 講唔撚通係度扮反串
我屌你老母屌足你條柒頭一年再同你講理念都講得出口
你地自己睇照鏡你地班人 幾撚柒賤啦
Thanks~ 你講咗重點了。
就係佢冇骨氣。

做得偽人,點會唔知呢個世界上把鳩人。如果因為佢地,而改變自己,你講乜撚搖滾理念?做一個普通boy band,唱下啲濕鳩情歌算啦。
Corey Taylor 開psychosocial show就講撚左we here for the fat juicy money
呢樣冇話你地屌錯
但講到你地冇份
企晒係高地就好撚核突
人地個重點係
屈鳩人 你地班撚樣都可以聲大大當自己冇問題呀
屈撚完成年人仲要人同你講理念 自己屈鳩人仲講人要骨氣
仆街死啦你班賤人
好多留港黃絲做公務員做護士出政府糧,但對住自己唔鍾意既偶像就接吓政府job都投共
講真香港人邊理咁多黃定藍
大把歌手樂隊組合 會返大陸搵食 會上tvb
又唔見佢地收哂皮?

歸根究底
佢地拍呢條片先係搞到佢地喺香港流失大量支持者嘅主因
直接屌fans都無咁肉酸
係咁抽水都唔知想點
四個男人成個怨婦咁
公道講句 係2019年前 一定係Supper Moment=RubberBand >Dear Jane

陣係唱功同歌路闊都㩒住Dear Jane啲口水情歌嚟砌,
好多激勵人心嘅勵志歌,唱到首首都有靈魂咁,婚姻有(最後晚餐),愛情有(幸福之歌),失戀有(P.S.I love you),親情有(大丈夫),講人生嘅有(小伙子),勵志有(無盡,沙燕之歌),中學友情都有(有你有我),多歌之餘質量之高係好少Band做到,但自從搖滾叛徒單野,一夜間變地底泥佢啲歌主Sell共鳴同感情都瞬間變成笑話,一手好牌自己打撚爛曬
係你地一開始係屈佢哋係藍 屈撚唔到 因為人地2019遊行係有出黎
根住你地d班人開始話佢哋上TVB 屈人係「搖滾叛徒」
佢地忍撚到果時先出條片 條片仲要係黃店拍o既
之後你地班友又屌 人地先真係上番大陸
你呢個回覆?我唔係好見到你嘅point係啲乜?

俾你屌足一年?咁又點?

你有冇聽過張國榮俾人噓?有冇睇過李克勤以前開演唱會冇人睇?

行得搖滾條路,預咗係難行。beyond都俾人屌過唱喜歡你係搖滾叛徒。咁最後人地堅持自己嘅理念,堅持自己嘅價值,去繼續做自己覺得啱嘅路咪得。

因為人地嘅說話,180度轉彎,擁抱返以前屌嘅政權。依家唔俾人屌到收皮。真係好好彩。
我有講唔可以賺錢 係講緊係咪搵食就可以背棄你既理念 講到sunny都係「同路人」 咁應該都好撚憎支共做既野 又會遊完行之後 就「心灰意冷」全職去支那搵食 如果你覺得你咁樣係好搖滾既 悉隨尊便
樂壇Top我唔敢講,但係係香港Band裡面嘅Top就一定
拍片係蠢
但你個時係咪冇上連登
冇人理黃藍?個時19年
差唔多每隔幾日就有個post屌佢地
遊行完都比人屌,佢地先拍片
俾人屈撚足成年藍
都唔可以做怨婦?

你地亂撚咁屈人就得仲可以企係道德高地
死硬派黃絲太小
而且如果係陳奕迅level, 死硬派黃絲都係會聽番
成個香港圍住個連登轉?
煮死佢地嘅唔係連登班深黃憤青
而係佢地自己拍呢條片收自己皮
我欣賞你有咁多例子
相信巴打你聽唔少band
不過我就無聽開亦唔識Corey Taylor
我只可以講, 如果有聽開, 佢咁講我一樣反感
呢個thread嘅重點係濕鳩,唔係我。

我係點樣,咁又點?我係仆街呀。因為我呢個仆街老屈濕鳩,所以濕鳩要改呀?

咁,會唔會係濕鳩on9?
做護士係HA係閪政府
無盡係好聽…
可惜已成為濕鳩…
同埋個時出襯show都去盡
Sunny仲成日走落台
又會幫手宣傳d冇咁出名既band
不過冇計,番唔到轉頭
你地屈撚完人係藍
講句咁又點就冇事?
咩叫行得搖滾條路 預左俾你老屈都要硬食?
人地已經硬食左你地班撚樣成年
仲要人同你講咩理念
你地屈撚完人 就咩事都冇 冇後果
搞到人地出咩show都俾人屌
好心你班撚樣 唔撚好講到自己咁撚理直氣壯

你地真係賤撚到冇人有
你估得 連登? 全世界係度屈藍
係你地一開始係屈佢哋係藍 屈撚唔到 因為人地2019遊行係有出黎
根住你地d班人開始話佢哋上TVB 屈人係「搖滾叛徒」
佢地忍撚到果時先出條片 條片仲要係黃店拍o既
之後你地班友又屌 人地先真係上番大陸
呢樣真。

連登只係一班痴線佬係到圍喂威。估唔到on9度認為連登嘅見解等於呢個社會嘅睇法。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞