Supper Moment重歸香港樂壇唱《無盡》 網上近乎清一色負評 Sunny:「無錢點錄音?」

624 回覆
27 Like 672 Dislike
有咩抵觸
錢呢家野有得執就執架啦
又唔見Kolor同Tonick佢地問無錢點錄音?
你要賺錢唔會怪你,
但唔好又想賺錢又想型,
你唱得無盡又上去奶人仔已經柒到含架喇
你俾10蚊佢又嚟呀?

人地上面俾緊成百萬成千萬佢地, 你俾到幾多?
佢嘅音樂類型係啲咩先,先再討論啦。
《共· 創新篇》
唔好咁執着啦清
你聽過鐵樹蘭現場未
本地計佢真係算top果批
重有同survive said the prophet做暖場band
好鍾意supper好鍾意佢哋啲歌
覺得人各有志
但自己聽佢哋嘅歌嘅感覺已經唔同咗
唔再係同一個理想
濕鳩聰明仔嚟。

歌就講自由,講理想。

行動呢,就支持極權政府。

似足啲典型利益至上嘅香港仔。食曬兩邊。
who?
Sunny黑衣遊行 比人影哂相
你地一樣當睇唔到架啦
Supper係廢在冇公關技倆姐
講真粵語歌既市場有幾大
去到海外開演唱會入座既人都係中國人佔比多
其實個個都心知肚明
好似eason咁唔回應冷處理咪算囉
音樂夠好,冇人理政治架喇
掉番轉企硬政治立場果班
咪又係冇人理霉到貼地

2024仲有人理黃衛兵先唔正常
人哋去撚埋遊行,你哋班撚樣都仲要追擊 一定要幫你班黃衛兵抗爭搞港獨先叫做自己藝人
最撚好笑係咩 屌佢嗰班大多數人都係睇Viu 國務院電視台
公道
奶冇問題 錢邊個唔想搵 但就唔好再攞嗰啲信念出嚟講 好撚嘔心又要做雞又要攞貞節牌坊

難為上面啲波台傻閪ccptoy仲幫佢哋兜
乞食行遠啲
屌你老母臭閪濕鳩毛文
係大陸演唱會唱無盡
宣揚香港精神都有人反
我就唔係好認同你講搵錢還搵錢
搵錢都有分道唔道德
道唔道德亦都冇一把尺去量度
黑社會賣毒品 搵到錢 但害死人 咁樣搵錢又算唔算只係「搵錢」?
D傳銷引你上樓層壓銷售。健身中心引你上去搵大隻佬禁住你要你碌卡
依d都係「搵錢」 但錢係咪真係要咁樣「搵」?
對佢地黎講 咁樣搵錢冇問題嫁 但對市民黎講唔係
survive said the prophet真係唔識欣賞
咁仲衰
即係佢為錢可以咩都背棄
聽部份連登仔講19喺大陸好紅
咁祝佢地成功囉
香港就算啦配唔起佢地
佢地起大陸出道會有人識咩?
唔係起香港彈起左 返大陸直播帶貨都無人屌你啦
大陸唱得既人多到你唔信啦
但有幾多個彈得起?
老土d講句 你都係靠香港人彈起 講野唔洗咁撚串既
如果你當初玩音樂係為錢 返大陸就無可厚非既
但唔好又想搵錢又要扮野囉
關香港人咩事
個陣gem都幾紅
啲歌又好聽又多人聽
去唱K勁多人唱佢
風評都無問題又後生都覺得佢會上位
佢走係因為樂壇頒獎禮姐
明明實力創作各樣都好
但係比班樂壇前輩串論資排輩
要交代都係佢哋啦
到真係上左大陸先開始因為政治原因比人討厭姐
btw算係咁啦 大是大非無出黎踩兩腳
無話添煩添亂又新疆棉各樣那樣
背棄左啲乜?
你地情感投射當左人地係乜乜乜咋嘛
唔鐘意咪唔鐘意 唔再支持咪唔好支持
你地肉酸在要大義凜然咁講出黎自己因為乜乜乜唔支持佢
咪撚玩啦
13年嘅19都算
橙海之後做左啲咩好音樂出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞