Supper Moment重歸香港樂壇唱《無盡》 網上近乎清一色負評 Sunny:「無錢點錄音?」

624 回覆
27 Like 672 Dislike
係藍uncle 欠佢啫
我都講得出呢啲說話
唔通你會覺得我搵錢既話會同你諗呢啲?
黑衣遊行,支持平民。抗議政府打壓。

轉過頭就支持政府,支持香港融入大灣區。

咁,佢支持市民、定支持政府?定想食兩家茶禮?

定還是,我開始買錯邊?所以最後「撥亂反正」?
10年前啲𡃁仔唱住佢地啲歌佔中
啲歌表面就sell革命自由夢想 實際上就。。。
https://youtu.be/Cr9D2lytufk?si=xvPNziY-gLZp4zZr

2013年 《Supper Moment世界變了樣演唱會》opening
[img]https://i.lih.kg/thumbnail?u=https%3A%2F%2Fna.cx%2Fi%2FN16Xs22.jpg&h=e64b0f49&s=540
「一開始」
清你同上面件傻閪講道理真係曬氣
邊忽清一色負皮,咪又係media老屈
呢樣真係冇得再真,但香港人係中意姜B呢D 用作品記話既傻B
咁你咪要接受其他人地對你依種想法既道德批判
你可以照做你覺得係搵錢既野
但人地同樣可以杯葛你依種搵錢方法
依個已經唔係認唔認同既問題
係價值觀衝突嘅問題
Metalcore
不過好多人插Supper 霸咗好多時間 之前見好多人不滿
唔想同政治扯上關係
一開始就唱DJ啲濕鳩情歌囉
唱咩wake up city
笑左
佢d歌擺撚明就感情投射架啦
佢地自己出黎話自己背叛埋搖滾呀嘛
邊個肉酸d?
上面一早講左點解唔撐,你鐘意扮盲咪繼續
當初著黑衫遊行做乜?

鍾意著黑衫?想睇下人地點遊行?
都係既
投咩射 係佢自己去遊行 跟手就上去搵人仔 咁仲唔係背棄自己?
又未去到咁誇,但佢唱live個種威力,老實講香港樂壇係買少見少
中肯
所以其他人 (eg eason, mc)甚至dearjane 呢啲一路都無發過聲 無用過呢啲題材做賣點嘅 佢哋上大陸其實都無乜太大反感

但到林二汶 Supper 呢啲 就出哂事
大把人遊行完而家北上玩啦
最重要係佢間舊公司hold起哂D版權唔放,佢想返黎香港唱都唔得
ching點睇#55
上面又有隻viu狗一路睇國務院台一路批評濕鳩返大陸搵食
娛樂圈,只有受歡迎同唔受歡迎
揀市場,give and take
好簡單,仆街唔好喊
gem本身就大陸出世,亦唔見得佢奶得咁肉酸
佢唔返去搵錢香港人邊度養得起佢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞