Supper Moment重歸香港樂壇唱《無盡》 網上近乎清一色負評 Sunny:「無錢點錄音?」

624 回覆
27 Like 672 Dislike
都係賺藍養黃啫 Sunny係最接近成功做到賺藍養黃既人 都唔明點解要比人屌
港豬又屌走一個,supper moment 你值得更好
係。因為我係普通人。我講嘅野,你信,係你on9。我零影響力的。我企係咩位,其實都冇影響力。

濕鳩唔同,佢有fans,係有影響力。佢嘅存在,佢受到人嘅支持,係因為佢嘅音樂理念。
佢變咗,或者好似你地講,接受唔到人地誤解,而改變自己理念。
俾你屌,係好理所當然。
law of 14 之後啲歌一首比一首好J
feel到你對佢地既支持
人係自由既做咩都冇人會迫到你

亦無人迫你放棄佢地

不過以前同我一齊去聽演會既
都冇再聽佢地啦

香港仲有好多好既樂隊
Supper 依家我就唔會再聽啦

言行不一 歌詞就只係一份詞
笑死
鏡關我撚事咩9唔答8
你鐘意屌鏡杯葛鏡咪慢慢
我第一個支持
你咪叫埋d藍絲繼續撐supper moment
咁多人唔係撐唔起佢地下話?
又唔係比音樂質素,而家個討論係黃藍
遊行都有出都比人鬧
食人血饅頭果班就上哂神台
比我都心淡啦
等我幫佢翻譯

"無錢點錄音?" 既全句係

無錢買車買樓食煙食女食米芝連睇戲去日本旅行,我點錄音?
佢地上年3場star hall 880蚊企位全爆呀
撐佢地都唔洗講到佢地做音樂搵唔到錢
Dear Jane唱埋啲濕鳩情歌。你覺得佢有乜宗旨、理念?

濕鳩以前啲歌嘅market擺明係講抗爭、講自由。呢啲咁嘅轉變,先俾人屌得甘。

你會唔會圍住屌一個,成日偷野嘅賊仔,偷野唔啱?

定還是你會屌一個日日都話人偷野好仆街,但轉過頭,就自己去偷野嘅人?

呢啲嘅落差,先令濕鳩,依家變到咁濕鳩。
屌你啊
人哋遊行之後係咁逼人再表態 唔滿意你嘅心水係咁屌
你哋係咪想人哋幫你哋搞港獨做黃人代表先滿意?
唔係,你明唔明Band仔同偶像既分別係邊
佢哋班冚家剷唔記得晒啲時間
明明係佢哋逼到人哋咁 講到濕鳩背叛佢哋
老屈人藍 唔撚洗有責任o既

屈撚左人成年 咩show都屌人藍
你自己一邊屌人 一邊仲要人同你講咩目標同宗旨
仲屌人改變自己理念你班人可唔可以唔好咁撚仆街
等陣出嚟咪話你哋ccptoy
其實你而家可以睇佢地唔起
但唔好講到當初係佢地背叛先
一開頭係你地屈鳩人地藍,唔出聲先
但人地出埋遊行相,你都繼續屌,咁要點先叫出聲?
咁香港人唔鐘意佢地
佢地咪番大陸(我冇話呢樣野係岩)
出共創新篇係柒,但呢d都係之後既事
你可以屌佢冇骨氣
但唔好講到完全唔關自己,企係高地,拎晒光環

你地老屈人藍就真係言行不一

一邊老屈人藍 仲要屌人言行不一
你班人可唔可以唔好咁撚仆街
當日個個話保育香港文化,結果轉個頭全城推捧隻支那姜認真做撚左咁耐音樂得個小少成就唔夠班垃圾扮下黃出位出得快,我都係揾錢算
好馬不吃回頭草
驚hi咩成班廢物
見人post 2019去遊行 之後老屈人係藍
之後仲要屌人言行不一
幾撚仆街先做到
哩班黃 同班藍人一樣咁撚仆街
膠袋徵費一蚊個袋唔該
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞