〔警世〕是日澳門災情圖集+描述

735 回覆
977 Like 6 Dislike
澳門人真係咪撚怪鳩人地笑鳩自己
平時基建做得差 淨係識堀地開公數貪污
澳門人有無出過一句聲啊?
閒日無事就屌鳩香港人搞事 屌鳩香港人貪著數
而家到有事起上黎就扮慘
有啲學社為自己發聲又屌鳩人地搞事
澳門人真係抵撚死架

利申:有澳門身份證既香港人
見到澳門,支那既基建

我真心覺得港豬噢大橋真係信唔過
上次已經中過一次個濕鳩氣象局局長伏
好彩上次8號波算係濕下身 今次又死人又成
唔好話我睇死啊 過多個令星期又無咗回事
澳門人有邊次遊行係成功啊 垃撚圾
大家血濃於水!

每年派$9000時可唔可以派埋畀香港人
見到澳門,支那既基建

我真心覺得港豬噢大橋真係信唔過

畀我都揀美國/挪威建造嘅高速船啦
坐支那旅遊巴行支那建造嘅大橋,真係搵命搏
Hk地下d渠,電線,寬頻都鋪排得好好 ,之前聽澳門朋友講,澳門要整地下電線都要掘爛嗰地先整到,所以d地成日維修,政府又闊佬懶理

有咩地下野唔洗掘爛地去整你係咪香港人黎?
管理公司連平時會準備的沙袋都沒有,我們也沒有想到要囤糧。海底隧道六點才通,公交也沒有。整個學校就是一個孤島,吃的只有OK和聯豐有賣,沒人知道什麼時候有電,看著賭場的燈亮起感覺被拋棄。我們只能樓下尬歌吹風或者在宿舍靜坐看著賭場一點點沒電,信號不好。沒有人知道什麼時候來電,直到十點。對政府很失望。
每年發九千塊紅利還不如用於基礎設施建設…

你又估下如果政府之後真係取消派錢,d澳門人會唔會出來嘈!
d澳門人成日話澳門政府比香港政府好,話全世界政府都貪,澳門每年肯俾錢市民呢d叫盜亦有道。
更可笑係上星期去賭場玩,有個super同班長笑9香港話澳門人真係好幸福,年年有錢派,住d地方又普遍大過香港。

某程度上,澳門人係抵死,呢個風真係一野收佢地皮。
澳門 第2個用繁體嘅支那

係廣東話支那
垃圾城市
市面一片黑暗 賭場運作正常
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20170823/57118608

match
呢個咪傳說中既阿特蘭蒂斯
其實最大獲係打風後有好多老鼠曱甴出晒來,水浸浸死人之外仲有老鼠曱甴,d細菌一定唔講得少。
澳門d衛生局,醫院又係廢,一個唔小心爆發疫症都唔出奇。
不堪一擊
搞成今日咁 真係沉淪鐵證

前車之鑑,港豬醒下啦

算鳩數啦
澳門咁都忍得
屎都食得啦
單係保著娛樂北電力
但就冇提供基層電力就知咩料啦
澳門人係佢地個政府眼中
根本就係年年拎9千嘅死乞衣
佢只係當你地係狗而唔係人
澳門咁都忍得
屎都食得啦
單係保著娛樂用嘅電力
但就冇提供基層電力就知咩料啦
澳門人係佢地個政府眼中
根本就係年年拎9千嘅死乞衣
佢只係當你地係狗而唔係人
奶共奶得咁開心就一齊共享鬼國繁榮啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞