〔警世〕是日澳門災情圖集+描述

735 回覆
977 Like 6 Dislike
有冇人諗過如果吹正既係香港會點?
安然無恙?

一個城市最基本係要做好基礎建設,點解日本要駛咁多錢研究防震技術?
基本嘢搞唔好,咪好似澳門今日咁既情況

好多人成日笑鳩日本經濟霉足廿年 又唔知人地基建 各類服務standard幾咁高 人地國民自己享受返 外國人就淨係識笑人gdp

跟撚本就係大話連編
大陸佬搞機建
左袋入右袋
其實澳門細過粒豆,根本無條件自己發電,奶唔奶共都好都要焗住買電

賭場又大把地起
火力發電廠都唔需要好大地方

冇事果時 , 咪覺得唔需要自己發電囉
個政府腐敗到呢

04年支那電只佔10%,係後來先加
呢個廣告

咪撚cap廣告啦好好笑咩

btw香港打完十號風一切如常
澳門打完 水又冇電又冇再加全部人返唔到工就唔知要做乜鳩
d變態佬開始出動
夜晚女仔小心俾人捉走,
依個時候隨時姦完殺撚埋都無人中知
喂,咁我d線上賭場會唔會受影響唔上線
見到澳門,支那既基建

我真心覺得港豬噢大橋真係信唔過

你見未通車已經爆咁多偷工減料既新聞
水泥鋼鐵化驗又唔合格
飄移既人工島etc
就知呢條橋一撚定仆街
同青馬大橋無得比

青馬大橋邊個起
點比

http://www.hkie.org.hk/ea/eng/details.asp?id=12

Contractor(s): Anglo Japanese Construction Joint Venture:
- Trafalgar House Construction (Asia) Ltd
- Costain Civil Engineering Ltd of Britain
- Mitsui and Co Ltd of Japan

Japanese

安然無恙?

天兔吹正都冇事啦
人地人均收入高過香港呀
安然無恙?

一個城市最基本係要做好基礎建設,點解日本要駛咁多錢研究防震技術?
基本嘢搞唔好,咪好似澳門今日咁既情況

好多人成日笑鳩日本經濟霉足廿年 又唔知人地基建 各類服務standard幾咁高 人地國民自己享受返 外國人就淨係識笑人gdp

跟撚本就係大話連編
大陸佬搞機建
左袋入右袋

GDP係用黎打飛機
之前仲有條on9澳門仔話自己澳門幾勁幾勁
咩世界第一 打曬飛機咁話澳門冇嘢比唔上香港
而家見真章啦澳門仔

打飛機咪世界第一囉

屌有無個po睇番 好想推出黎鞭屍

已經bin 緊, 呢條撚樣開親post 都係撩交打, 踩到香港死捧澳門上天

香港真係表面風光
https://lihkg.com/thread/343548?ref=ios
痴得支那多預左啦 睇下依家有事廢共做過d乜
睇完以上既圖,澳門連第三世界都不如

隨時連非洲都好過澳門
澳門咩都冇曬都唔緊要,最緊要賭場仲係度

澳門市民?到時話風災嚴重,今年比多你地每人萬五蚊,咩事都冇
如果真係世界末日點算
由此可見一個地方幾有錢都冇撚用
正式宣佈:澳門無自治能力
直接歸屬內地管理
見到澳門,支那既基建

我真心覺得港豬噢大橋真係信唔過

你見未通車已經爆咁多偷工減料既新聞
水泥鋼鐵化驗又唔合格
飄移既人工島etc
就知呢條橋一撚定仆街
同青馬大橋無得比

青馬大橋邊個起
點比

http://www.hkie.org.hk/ea/eng/details.asp?id=12

Contractor(s): Anglo Japanese Construction Joint Venture:
- Trafalgar House Construction (Asia) Ltd
- Costain Civil Engineering Ltd of Britain
- Mitsui and Co Ltd of Japan

全部都外國勢力

而家都係呀
中建, 港灣

澳門係自己攞嚟,政府同人都多數奶共,基建陳舊又唔改善,氣象台垃圾,人禍比重梗本高達九成
靠賭谷個gdp有撚用咩
而家咪咁囉

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞