〔警世〕是日澳門災情圖集+描述

735 回覆
977 Like 6 Dislike
見到澳門,支那既基建

我真心覺得港豬噢大橋真係信唔過

你見未通車已經爆咁多偷工減料既新聞
水泥鋼鐵化驗又唔合格
飄移既人工島etc
就知呢條橋一撚定仆街
同青馬大橋無得比

青馬大橋邊個起
點比

http://www.hkie.org.hk/ea/eng/details.asp?id=12

Contractor(s): Anglo Japanese Construction Joint Venture:
- Trafalgar House Construction (Asia) Ltd
- Costain Civil Engineering Ltd of Britain
- Mitsui and Co Ltd of Japan

Japanese

以前聽人講過呢你青馬大橋嗰陣最平嗰個係韓國現代集團,不過冇揀到因為啲安全記錄差到爆

以前講明比1億你用2年起,超時超資就承建商賠錢...
依家?
有啲區仲係冇水冇電
有個fd仲而家去澳門,on9到極點

拖左十箱水去賣

話book左無得退錢

我諗蝕呢d錢會好過去災區買難受

唔太熟,淨係覺得好on9

拖左十箱水去賣

話book左無得退錢

認同
其實澳門人唔好嘈嘈閉,你地有23條,再嘈拉鳩你垛
他朝居體也相同呀
屌你老母班港豬

拖左十箱水去賣

話book左無得退錢

認同

唔覺得去到會有心機吃喝玩樂,生日大晒咩

拖左十箱水去賣

話book左無得退錢

認同

去到可以有乜做

拖左十箱水去賣

話book左無得退錢

認同

如果係酒店區都無乜問題,兩個世界

拖左十箱水去賣

話book左無得退錢

認同

如果係酒店區都無乜問題,兩個世界

唔係呀嘛,去到見到條街都唔想玩啦

拖左十箱水去賣

話book左無得退錢

認同

去到可以有乜做

打卡,打卡同打卡

拖左十箱水去賣

話book左無得退錢

認同

去到可以有乜做

打卡,打卡同打卡

同菲律賓人去架旅遊巴到影相如出一轍

話book左無得退錢

認同

去到可以有乜做

打卡,打卡同打卡

唔知佢地個腦生係邊度

拖左十箱水去賣

話book左無得退錢

認同

去到可以有乜做

潛水囉
仲可以睇下d澳狗幾可憐 無電無水

話book左無得退錢

認同

去到可以有乜做

打卡,打卡同打卡

唔知佢地個腦生係邊度

去到乜撚野都加晒價,$100食盒燒味飯,$150兩枝水,ON9先去
見到澳門,支那既基建

我真心覺得港豬噢大橋真係信唔過

你見未通車已經爆咁多偷工減料既新聞
水泥鋼鐵化驗又唔合格
飄移既人工島etc
就知呢條橋一撚定仆街
同青馬大橋無得比

青馬大橋邊個起
點比

http://www.hkie.org.hk/ea/eng/details.asp?id=12

Contractor(s): Anglo Japanese Construction Joint Venture:
- Trafalgar House Construction (Asia) Ltd
- Costain Civil Engineering Ltd of Britain
- Mitsui and Co Ltd of Japan

Japanese

以前聽人講過呢你青馬大橋嗰陣最平嗰個係韓國現代集團,不過冇揀到因為啲安全記錄差到爆

以前講明比1億你用2年起,超時超資就承建商賠錢...
依家?

官商合作搵市民錢
阿爺指示要用大陸佬技術同垃圾建築

港共點敢開聲屌柒佢
仲學人講司法獨立

聯合國幫手未
睇fb 澳門真係死左半

有咩可以幫手
澳門個鄉下佬天文台長,笑撚死人
仲話今次颱風比較特別,所以預測唔到
撚狗咁撚
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=713116858879303&id=489724987885159

真係垃能圾!點解可以咁嫁!澳門d官員點解咁差嫁!解釋唔到就走左去呀??小學生響學校都唔可以咁啦!
咩質素呀呢d ??? 垃圾!

有source(香港天文台)抄都唔抄
仲要人地個個一早都預測到中出澳門
垃圾政府
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞